Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1944.

Omslaget: Gaby Stenberg.

Reportage: Tidningen har besökt Robertsfors. Man besökte realskolan i Robertsfors för att skildra den speciella typ av undervisning som äger rum här.

Reportage: Veckojournalen har besökt Den Gyldene Freden. Denna anrika restaurang på Österlånggatan i Gamla stan är stamlokus för Evert Taube, och visst är Evert Taube där när tidningen kommer på besök. Evert Taube greppar sin luta och stämmer upp till sång, till allas glädje! På bild ser vi även Nils Ferlin som är på plats. Vill det sig väl börjar han att deklamera dikter!

Reportage: Tidningen har varit hemma hos Hilding Linnqvist. Han är konstnär och heminredare. Nu visar han runt och vi får se hur vackert han har inrett sitt hem.

Reportage: Det har varit stor slottsauktion i Skåne och adliga personer samlades för att köpa antikviteter. På bild ser vi: Gustav Hagemann och frun Vera Hagemann. Greve Carl Axel Wachtmeister. Baron Malte Ramel. Otto Bennet. Gunnel Wärsell.

Reportage: Tidningen har träffat professor Åke Åkerman i Svalöv. Han ansvarar för Sveriges utsädesförening och nu förklarar han hur man ska tänka när man får sina ransoneringskort. Åke Åkerman visar sedan runt på arbetsplatsen.

Reportage: Det har varit stort bröllop på Kungsholmen. Det var friherre Fredrik Ehrensvärd och Gunvor Leje. Veckojournalen var där och bevakade det.

Reportage: Tidningen intervjuar Birgit Tengroth. Hon är skådespelare.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 624713688

Visningar 94

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 9 1944 Den gyldene freden, Hilding Linnqvist, Åke Åkerman, Malte Ramel

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?