Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1941.

Omslaget: Kronprinsessan Märtha och Prins Carl junior.

Reportage: Veckojournalens reporter Ellen Rydelius har besökt Iran. Här beskrivs situationen i landet just nu. Bild från poeternas stad Shiraz. Bild på kaviar, järnvägar och landskap.

Reportage: Tidningen har besökt Sorgenfri slott strax norr om Köpenhamn. Det här är de danska kungligheternas sommarresidens. Somriga bilder på de kungliga på ägorna.

Reportage: Reportern Erik Wästberg befinner sig i krigets Karelen. Nu lämnar han en rapport därifrån. Lukten av lik känns överallt här. Situationen är fruktansvärd. Målande beskriver han situationen i den här delen av Finland. Bilder från Karelen.

Reportage: Karl Gerhard skriver en hyllningstext till Lennart Bernadotte.

Reportage: Tidningen har besökt en fabrik för kameror i Göteborg. Hasselblad kallas kameran och nu har fabriken i Göteborg utvecklat en kamera som kan ta bilder från ett flygplan, en fantastisk kamera som motstår väder och vind och tar fantastiska bilder. Tidningen besöker fabriken. Bild på Hasselblads fabrik utvändigt. Här beskrivs kameratillverkningen och verksamheten i Göteborg.

Reportage: Prins Carl Bernadotte är på besök i USA. Mycket hemlighetsmakeri råder kring besöket. Prinsen bevakas dygnet runt av en livvakt. Kan det vara så att han har sänts till USA för att mäkla fred?

Reportage: Knut Lundmark är astronom och professor. Nu skriver han om människans dröm att någon gång få besöka månen. Alldeles otroligt är det inte att en människa en dag ska kunna sätta foten på månen, menar Knut Lundmark. Nu förklarar han vad som skulle krävas.

Reportage: Philippe Pétain är statschef i Frankrike. Veckojournalen har besökt hans lantgård i Frankrike och nu porträtteras han.

Artikel: Greta Strömbom är på en stor bild i tidningen. Hon såg till att 400 000 kronor kunde samlas in till Rädda barnen. Hon kallas för "en vacker flicka" i tidningen.

Bild: Nils Lovén är på bild. Han är 75 år, klädd i stilig uniform. Han är omtyckt slottsväbel vid Stockholms slott.

Bild: Gymnastikdirektör Märta Oelrich är på bild. Hon har nämligen förlovat sig med ingenjör Rune Alison i Torshälla.

Annons: Helsidesannons: Mölnlycke sytråd.

Annons: Helsidesannons: Eskilstuna-Kuriren. Störst i Eskilstuna.

Annons: Helsidesannons: Norrköpings Tidningar.

Annons: Helsidesannons: Piano från Östlind & Almuist i Arvika.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 627293617

Visningar 87

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 36 1941 Iran, Hasselblad, Karelen, Knut Lundmark, Greta Strömbom, Nils Lovén

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?