Beskrivning

Obs! Betalning behöver inkomma senast söndag 28 april 12:00 för frakt nästa vecka. Vid betalning senare än det skickas ditt packet veckan därefter.

Plantan på foton är en exempelplanta och jag kommer skicka dig en snarlik. Den jag skickar dig kan skilja sig något i storlek, antal blad eller färg från exempel på foto men det är inte mycket. Auktionen avser den lilla plantan på de första fotona, eventuella moderplantor på sista fotot ingår inte.

-- LÄS INFO NEDAN INNAN DU BUDAR -------------------------------------

Du budar på en fin och frisk planta men ha i åtanke att det är ett levande ting du budar på, som under auktionens gång och frakt till dig kan förändra sig. Skötselråd finner du längt ner i denna text.

Ohyra. Jag ser över mina växter med jämna mellanrum och använder mig av nyttodjur i förebyggande syfte. Jag har ingen känd eller synlig ohyra och synar givetvis varje stickling innan packning, men rekommenderar i vanlig ordning karantän vid hemkomst.

BETALNING
Jag vill att betalning sker direkt efter auktionens slut så att jag hinner emballera och packa ditt paket i tid.

FRAKT OCH EMBALLAGE
Din stickling emballeras enligt konstens alla regler för att den ska komma fram till dig i gott skick. Om du önskar frakt med Heatpack väljer du det dyrare fraktalternativet, för 89 kr. Erbjuder givetvis samfrakt.

Spårbart till ombud: 69 kr
Spårbart till ombud med heatpack: 89 kr

Paketet skickas till adressen som är registrerad på ditt Tradera-konto. Det postas inomhus hos ombud på måndag eller tisdag efter auktionens avslut och betalning.

Växter kan också hämtas hos mig i centrala Karlstad vid överenskommelse, jag levererar inte.

Jag ansvarar inte för paket eller växt efter jag lämnat det hos ombud men om något blivit fel rörande det jag kan påverka är det bara att du tar kontakt så hittar vi en passande lösning tillsammans.

-- SKÖTSELRÅD REXBEGONIA ----------------------------------------

KRUKA OCH JORD. Rexbegonior vill ha kruka med dräneringshål. Odlingsmedium ska vara väldränerat men fuktighetsbevarande, för detta kan man i jorden blanda i bland annat perlit, vermiculit och/eller sphagnum som både bidrar till dränering och binder fukt bra.

VATTNING OCH NÄRING. Rexbegonior vill inte stå blött och heller inte torka ut helt och hållet, varför odlingsmedium och kruka är viktigt. Just rexbegonior är väldigt känsliga för övervattning. Vattna när den översta jorden torkat och se till att hälla bort överskottsvatten. Ge näring först när växten utvecklat ordentliga rötter. Så länge växten har gott om ljus kan man ge den näring.

LJUS OCH LÄGE. Vill stå ljust (undvik direkt stark sol under sommaren).

LUFTFUKTIGHET. Klarar som regel vanlig rumsluftfuktighet (över 50%). Undvik att placera växten över varma element om vintern. Om luften är för torr visar Rexbegonior det genom torkade och krispiga bladkanter.

PROPAGERING. Rexbegonior kan propageras genom knölbitar med nod, genom bladstickling eller genom mindre bitar av blad som har en del av bladets huvudven.

BRA ATT VETA. Dessa har tunna och känsliga rötter och är känsliga för övervattning så vattna hellre för lite än för mycket. De visar tydligt när de är törstiga genom att bli väldigt hängiga.

Objektsnr 631108217

Visningar 40

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 19:30

Begonia rex 'Tiger Paws' - Liten planta #2

Slutpris

|

70 kr

Auktionen är avslutad

SabriyaGranath vann auktionen

Fröken_Grön

Karlstad, Sverige

5.0

Fröken_Grön

Verifierad

Toppsäljare

458 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?