Beskrivning

Obs! Betalning behöver inkomma senast söndag 28 april 12:00 för frakt nästa vecka. Vid betalning senare än det skickas ditt packet veckan därefter.

Plantan på foton är en exempelplanta och jag kommer skicka dig en snarlik. Den jag skickar dig kan skilja sig något i storlek, antal blad eller färg från exempel på foto men det är inte mycket. Auktionen avser den lilla plantan på de första fotona, eventuella moderplantor på sista fotot ingår inte.

-- LÄS INFO NEDAN INNAN DU BUDAR -------------------------------------

Du budar på en fin och frisk planta men ha i åtanke att det är ett levande ting du budar på, som under auktionens gång och frakt till dig kan förändra sig. Skötselråd finner du längt ner i denna text.

Ohyra. Jag ser över mina växter med jämna mellanrum och använder mig av nyttodjur i förebyggande syfte. Jag har ingen känd eller synlig ohyra och synar givetvis varje stickling innan packning, men rekommenderar i vanlig ordning karantän vid hemkomst.

BETALNING
Jag vill att betalning sker direkt efter auktionens slut så att jag hinner emballera och packa ditt paket i tid.

FRAKT OCH EMBALLAGE
Din stickling emballeras enligt konstens alla regler för att den ska komma fram till dig i gott skick. Om du önskar frakt med Heatpack väljer du det dyrare fraktalternativet, för 89 kr. Erbjuder givetvis samfrakt.

Spårbart till ombud: 69 kr
Spårbart till ombud med heatpack: 89 kr

Paketet skickas till adressen som är registrerad på ditt Tradera-konto. Det postas inomhus hos ombud på måndag eller tisdag efter auktionens avslut och betalning.

Växter kan också hämtas hos mig i centrala Karlstad vid överenskommelse, jag levererar inte.

Jag ansvarar inte för paket eller växt efter jag lämnat det hos ombud men om något blivit fel rörande det jag kan påverka är det bara att du tar kontakt så hittar vi en passande lösning tillsammans.

-- SKÖTSELRÅD -----------------------------------

KRUKA OCH JORD. Tropiska begonior vill ha kruka med dräneringshål. Odlingsmedium ska vara väldränerat, fuktighetshållande och gärna på Den sura sidan. För dränering kan man blanda i perlit/vermiculit/Pon, för fukt cocosfiber/sphagnum och för surhetsgraden kan man blanda i pimpsten som dessutom hjälper till att stabilisera plantan i krukan. Man kan ha medium i botten och sphagnum överst och låta lichenora växa i mossan.

VATTNING. Tropiska begonior är mycket känsliga för övervattning men vill heller inte torka ut helt, varför odlingsmedium och kruka är viktigt. Vattna när det översta jordlagret torkat och se till att hälla bort överskottsvatten.

LJUS. Vill stå i filtrerat ljus. Står de för ljust tappar de gärna sina intensiva färger. De tropiska begoniorna med mer vaxartade blad tål mer ljus.

LUFTFUKTIGHET. Tropiska begonior vill stå i hög luftfuktighet, ofta mellan 60-90%.

PROPAGERING. Tropiska stambegonior propageras genom stam/toppsticklingar eller stambitar med nod. Tropiska knölbegonior propageras genom knölbit med nod eller bladstickling.

BRA ATT VETA. Om du upplever hål i bladen som nästan smälter upp och blir större så är det ett tydligt tecken på att din begonia är övervattnad. Då är det viktigt att vidta åtgärder omgående. Se till att torka ut jorden den står i och även torka av bladen så att det fuktiga från hålen/såren i bladen inte ligger kvar där då det orsakar vidare problem. På engelska refererar man till problemet som just "melting". Detta problem kan också uppstå om det blir vatten liggande på bladen så se till att växten inte står i kontakt med yta där det rinner kondens och att eventuella vattendroppar lätt kan rinna av eller torkar bort snabbt.

Objektsnr 631110156

Visningar 72

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 19:44

Begonia lichenora (sp Sarawak) - Liten rotad stickling #2

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

Fröken_Grön

Karlstad, Sverige

5.0

Fröken_Grön

Verifierad

Toppsäljare

458 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?