Beskrivning

Växtvävnadskultur, Philodendron El Choco Red

Vad är växtvävnadskultur?
Det är en metod för att föröka växter under sterila förhållanden, där små delar av växter används. Det ger möjlighet till identisk avkomma från en kvalitetsmoderplanta.

Läs här innan du köper den här produkten
Kunden ansvarar för att säkerställa en korrekt acklimatisering av plantorna. Vi finns tillgängliga för att hjälpa till med eventuella frågor du kan ha angående acklimatiseringsprocessen. Vi kan inte hållas ansvarig för plantor som inte överlever acklimatiseringen. Genom att köpa den här produkten godkänner du dessa villkor.

Steg för att acklimatisera din växtvävnadskultur:
Steg 1: Låt kulturen anpassa sig
När du får dina växtvävnadskulturplantor, motstå frestelsen att göra någonting de första 1–2 dagarna. Låt kulturen anpassa sig till sin nya temperatur innan du tar ytterligare steg. Ta bort paketet med kulturer från det papper det var packat i, men ta inte bort dem från plastbägare/flaska.

Låt dem sjunka in i en plats där temperaturen inte fluktuerar. Ett växtskåp är utmärkt eller till och med din köksbänk.

Steg 2: Skölj bort gelen
Öppna förpackningen och skölj noggrant bort så mycket av gelén som möjligt. Eventuell kvarvarande gelé kan främja mögeltillväxt, så det är viktigt att rengöra den ordentligt. Vår tumregel: Om du tror att du har rengjort kulturerna tillräckligt, rengör dem 3 gånger till! Se till att den "sista sköljningen" görs med rinnande vatten så att det är färskt vatten som tar bort det sista av eventuellt kvarvarande rester.

Steg 3: Plantera kulturen
Plantera din växtvävnadskultur i en 5cm storlek kruka med det grövre substratet du föredrar och ge plantorna en ordentlig vattning innan du stänger dem. Låt vattnet rinna av innan du försluter behållaren. Det substrat som vi använder är en blandning av grövre kokosnötskal och perlite eller Root Riot.

Steg 4: Tillhandahåll ljus
Placera den förseglade krukan under en växtlampa och låt den vara i 5–7 dagar. Vi har våra växtlampor på i 12 timmar om dagen. Beroende på dina växtlampor kan du börja med 8 timmar och öka upp till 16 timmar. Se till att kulturerna är i 100% luftfuktighet (en förseglad behållare) och växtlampor är ett måste. Kulturerna kommer inte att trivas med bara naturligt ljus.

Steg 5: Gradvis utsättning för omgivande luft
Låt växterna vara täckta under de första 7 dagarna, sedan gradvis exponera dem för omgivande luft under de följande 7–10 dagarna. Börja med att lägga till en timme av naturligt ljus och luft varje några dagar och öka exponeringen varje gång tills plantorna är fullt acklimatiserade till sin nya miljö. Tyvärr kan vi inte ge en exakt tidtabell för att exponera din nya kultur för luft/ljus eftersom varje miljö är annorlunda. Om din kultur hänger efter en ökning av omgivande luft, hoppa över nästa dag av exponering och försök nästa dag igen.

Det kan ta lite tid att lära sig de korrekta stegen för acklimatisering och att ta ur flaskan. Det finns tyvärr en inlärningskurva, men när du väl lärt dig stegen och anpassar dig till din specifika miljö, är det extremt givande! Om du någonsin har frågor om processen, tveka inte att kontakta oss via e-post! Vi är alltid glada att hjälpa till!

Information som är bra att känna till som köpare:
  • Betalningen ska genomföras inom 24 timmar via Tradera.
  • Möjlighet till samfrakt finns inom tre dagar.
  • Vi skickar växter enbart måndagar och tisdagar och bedriver endast försäljning online, utan fysisk butik.
  • Våra växter är fria från skadegörare.
  • Det finns möjlighet att lägga till ett värmepåse om så önskas. Det hittar ni under vår profil.
  • Växterna skickas med DHL till ett ombud, och du får ett spårnings nummer direkt till ditt Tradera konto/din beställning.

Som säljare strävar vi efter att förpacka växterna på bästa möjliga sätt.
Har du frågor eller behöver råd om dina växter? Kontakta oss, vi bistår gärna med hjälp.

Vi tackar dig för ditt val att handla växter från oss och önskar att de ger dig stor glädje!

Objektsnr 631223761

Visningar 87

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 25 maj 08:57

Philodendron El Choco Red TC: 1 planta

Pris

99 kr

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?