Beskrivning

4 Stora bulbiller av Orange BrandLilja.
Brandlilja, Lilium bulbiferum, är lättodlade skönheter som doftar ljuvligt och inte har så stora krav på tillvaron, men de föredrar en solig plats eller halvskugga. Liljan är en flerårig ört som blir 70-80 cm med grönt friskt bladverk som vissnar ner vintertid.
Rötterna är något förtjockade och liknar rep. Blommorna sitter 5-7 per knippe, de är orange, doftande och står länge vackra. De är hållbara att ta in som snittblommor, står länge vackra i vasen.

Bulbillerna är plockade hösten 2023 och är ca 1 cm långa.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla i januari-februari eller direktså i augusti-oktober.
Sådjup 1 cm.
Plantavstånd: 30 cm.
Radavstånd: 30 cm.
Höjd: 70-80 cm.
Blommar: juni.
Livslängd: Perenn.

Förodla: i januari-februari lägg fröna i handvarmt vatten över natten och så sedan i såjord och förvara sådden inomhus. För att fröna ska gro behöver man ibland (inte alltid) stratifiera dem, vilket betyder att fröet först får suga upp vatten och sedan utsättas för en köldperiod på 6 veckor. Skola om plantorna tills de är stora nog att planteras utomhus.

Direktså: utomhus i augusti-oktober. För att fröna ska gro behöver man ibland (inte alltid) stratifiera dem, vilket betyder att fröet först får suga upp vatten och sedan utsättas för en köldperiod på 6 veckor. Sår man på hösten så får de köldperioden automatiskt när vintern kommer. Det tar 2-3 år innan plantan blommar.

Objektnr 557299634

Visningar 2 131

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Lilja, Brand- Orange Brandlilja 4 Stora bulbiller Lilja

Pris

60 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 851 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?