Beskrivning

Lupiner planteras bäst tidigt på våren när jorden är fuktig och temperaturerna är milda.
Lupiner trivs i fullt solljus, så välj en plats i din trädgård som får minst 6-8 timmar direkt solljus varje dag. Jorden bör vara väldränerande, eftersom lupiner föredrar fuktiga men inte vattendränkta förhållanden.
Innan du planterar bör du förbereda jorden genom att luckra upp den till ett djup av ca 30 cm. Ta bort ogräs och skräp och blanda i organisk kompost eller gödsel för att förbättra jordens bördighet och struktur.
Före plantering, blötlägg rötterna i en hink med vatten i några timmar. Detta hjälper till att återfukta rötterna och uppmuntrar snabbare etablering.
Gräv ett hål som är tillräckligt djupt för att rymma Lupin rötter utan att böja eller tränga dem. En bra tumregel är att gräva ett hål som är dubbelt så stort som rotkulan. Placera roten i hålet och täck den med jord, tryck försiktigt ner jorden runt roten för att eliminera luftfickor.Placera lupinplantor minst 30 till 45 cm från varandra för att ge dem tillräckligt med utrymme för att växa och sprida sig utan överbeläggning.
Efter plantering, ge lupinrötter en grundlig vattning. Håll jorden konstant fuktig, särskilt under de första veckorna när rötterna etableras. När växterna är väletablerade kan de tolerera något torrare förhållanden.
Det här är trädgårdslupin.
1 rot

Objektsnr 628083679

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 12:13

Lupin trädgårdslupin Towering Inferno 1 rot

Såld för

120 kr
Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

orniTaan

Täby, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

711 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?