Beskrivning

Tasmansk Opiums Vallmo - Papaver Somniferum L.: Vacker vit/lila vallmo.

Vallmo är prydnadsväxter som odlas för sina vackra blommor. De är extremt toleranta mot kyla och anpassa sig till de flesta odlingsförhållanden. Anses perenner på grund av sin förmåga att själv-så sig. De blommar ofta under sommaren eller hösten, med blommor som varar 4-8 dagar. Vallmo är en enastående blomma för plantering i både trädgårdsland och krukor. Även efter blommning är vallmo dekorativ; frökapslarna kan användas i en vas, eller blandas in i ett arrangemang med andra blommor (friska eller torkade) - se sista bild.

Gillar du att baka? Det är dessa vallmo-frön Starbucks använder på sina muffins, och du kan också använda frön när frökapsel har torkat och frön är redo att användas: https://www.svt.se/recept/muffins-med-vallmo

1. Vallmo ska stå på en plats som får full sol. Plantera frön tidigt på våren efter den sista frost för en tidig blommning, eller så med någon veckas mellanrum för att ha blommor hela sommaren och inpå hösten. Frön går också att så på hösten. Du kan täcka frön med t.ex. lite gräs-klipp eller endast sand. Vallmon kommer då att blomma tidigt nästa år.

2. Lös jorden med hacka, spade, kratta etc. om du sår på friland.

3. Du kan använda kompost eller växtnäring. Använder du inköpt plantjord är den oftast tilsatt växtnäring så det räcker ett tag.

4. Eftersom vallmofrön är så små brukar trädgårdsmästare ofta blanda frön med sand för att uppnå en jämnare fördelning. Plantera frön i grunda diken om du vill ha et mer ordnad resultat i din trädgård.

5. Täck fröna med ett tunt lager av jord eller sand. Det hjälper till att skydda fröna från fåglar och smådjur.

6. Vattna med sprayflaska eller annat som inte spolar iväg dom små frön. Vallmo föredrar en konsekvent fuktig jord. De har et delikat rotsystem och bör vattnas försiktigt tills dom slår rot. Grodd är beroende av klimatet och bör ske mellan fyra och 25 dagar.

7.Tunna ut plantor, om så önskas, när de når en höjd av 12 cm. Växterna placeras med 20 till 25 cm. mellanrum; Då blir det mindre konkurrens och dom vill producera fler baljor och frön. Fortsätt vattna regelbundet. Flytande gödning kan läggas till för mer kraftfulla växter.

Du budar här på minimum 20 frön (oftast fler frön).

För mer info om odling/skötsel: http://www.idoexist.com/hur-man-planterar-vallmofr....

Vinnarbud + Frakt betalas inom 3 dagar från auktionsslut - eller 1 vecka om du inväntar/har budat på andra auktioner; du får Traderas automatiska vinstmejl med alla betalningsuppgifter. Samfraktar fröauktioner.

Du kan så vallmo t.o.m. Juli om du bor i södra/mellersta Sverige - och få blommar redan i år.

Objektsnr 628118670

Visningar 49

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 29 mar 11:27

Vit/lila Tasmansk Opiums Vallmo - Papaver Somniferum L. - 20 - 25 frön

Utropspris

|0 Bud

15 kr

Auktionen avslutades utan bud

MYHRE100

TIBRO, Sverige

5.0

MYHRE100

Verifierad

Toppsäljare

4 898 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?