Beskrivning

Turkish White Vallmo . Papaver Somniferum L . Vita Frön. Ståtlig och exotisk vallmo-sort!

Extremt ovanlig sort med sina bländande vita blommor med stora frökapslar. Känd för sina medicinska egenskaper och sina vita frön. Blir väldigt stor och växer fortare än många andra sorter. Trivs väldigt bra i fet matjord (blev nästa lika höga som växthuset ;D ;D ) .

Fröerna kommer ursprungligen från USA och köptes in i februari 2019. Nu har jag tagit egna frön och testat grobarheten, den är extremt god.

Äkta högalkaloids vallmo - perfekt för preppers / överlevare eller du som vill ha något som få andra har.

Perfekt att direkt-så utomhus nu i oktober och framåt för tidig och kraftig blomning kommande år.
Fungerar att höst-så på friland, inomhus eller i växthus tidig vår för att sedan utplanteras i landet eller omplanteras i större kruka/kärl. Viktigt att hålla sådden fuktig och att inte täcka fröerna med jord utan bara "strö" ut dem på ytan. Jag brukar använda plastmuggar frön ÖB som jag klipper hål i botten på (längst kanterna) och sedan ställer i stora tråg för att sedan vattna i tråget och då suger jorden upp precis vad den klarar av utan att för den skull bli för sur (man får ändå vara Lite försiktig och hälla ut eventuellt överskott av vatten när jorden sugit åt sig vad den klarar av (det vet man när jorden är fuktig på ytan).

Kan sås enda in i slutet på Juli och hinner ändå blomma klart.

Fröna är från 2022 och grobarheten är testad och överlägset bättre än de flesta frön jag själv köpt in!

Ni som känner mig vet att jag alltid levererar högsta tänkbara kvalitet och ärligt talat tror jag inte det finns någon med lika brett och suveränt utbud som jag - har samlat på mig i 20 års tid. Så du får verkligen Valuta för pengarna!

Säljs i förpackningar om 100 frön och frakt och avgifter tillkommer med 18 kr. Jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner :)

Bilderna är tagna av mig och är skyddade av upphovsrättslagen.

Objektsnr 628963919

Visningar 51

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 22:18

Turkish White . 100 frön . Papaver Somniferum L . Extremt ovanlig sort

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?