Beskrivning

Black Betty Poppy. Papaver Somniferum L.

Denna sort är Extremt ovanlig och verkligen enastående vacker. Fröna kommer från https://starfishhoney.com/ i USA och kostade en mindre förmögenhet att köpa in. Hon som driver sidan är en hängiven vallmo odlare och säljer även på ebay (där kan man bla. läsa att så gott som alla kunder är nöjda med kvalitén på fröna).
Spännande vallmo-sort för dig som vill ha något som extremt få andra har. Perfekt för preppers och överlevare.

Kan sås enda in i Augusti och hinner ändå blomma klart (iaf i södra Sverige och med lite tur även i nordligare breddgrader). Det är något man verkligen kan tänka på tycker jag - att vallmon blir Absolut vackrast på hösten, mycket pga. de kalla nätterna (det ger blommorna en helt magiskt lyster och ibland även annan färg på kronbladen). Höst och vår blir vallmon absolut störst också. Högsommar-värme kan stressa vissa sorters vallmo så bra om man ställer dem i skuggan den tiden på året. Annars är risken stor att de går i blom på tok för tidigt.

Går självklart utmärkt att så tidigt på våren (såväl inomhus som utomhus, är så jag själv gör - sår inomhus för att sen plantera ut när jorden reder sig).

Ni som känner mig vet att jag alltid levererar högsta tänkbara kvalitet och ärligt talat tror jag inte det finns någon med lika brett och suveränt utbud som jag - har samlat på mig i 20 års tid. Så du får verkligen Valuta för pengarna!

Säljs i förpackningar om 30 frön i varje. Fröna är från 2023. Grobarheten är testat och Mycket god!
Frakt och avgifter tillkommer med 18:- per auktion.

Objektsnr 628945339

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 20:25

Back Betty Poppy. 30 frön. Extremt ovanlig, en riktigt raritet. Högalkaloid

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen