Beskrivning

LUPINER - Lupinus i vacker färgmix (Rosa, blå, lila, vit och kombinationer av dessa färger) Sådd; hela våren, försommaren och höst - sådd om höst ger tidiga blommor nästa vår.

2023-06-26: NU NYA FRÖN MED FLER FÄRGER/FÄRGKOMBINATIONER!

Lupinen är mycket härdig och kan odlas över nästan hela landet. Lupiner har ett upprätt växtsätt, med många spirlignande blommor på varje blomma. Dom karakteristiska flikiga bladen är dekorativ i sig själv! Humlor och fjärilar dras till lupiner! Det finns två hundra olika arter av lupiner - i en familj som innehåller annueller, perenner och buskar. Det finns bara ett fåtal sorter som vanligtvis odlas i trädgårdar.

Lupiner gillar väldrenerad jord med jämn vattning, men kan klara torka till en viss gräns då den har tjocka, djupgående rötter. Rötterna har bakterieknölar som kan fixera kväve. Vattna regelbundet och grundligt under växtsäsongen; lite gödning kan hjälpa på i tillväxtfasen, men använd inte för mycket gödsel - då vill lupinerna utveckla stora blad i stället för vackra blommor!

Om du tänker starta dina frön inomhus, håll en temperatur på 13 ° - 21 °

Frön kommer normalt spira inom 15-25 dagar, men kan ta någon dag extra på sig.

Var försiktig med att skydda den känsliga taprot vid omplantering!

Den bästa förökningsmetoden är frösådd. Även rotsticklingar med klack brukar rota sig lätt. Man kan behålla de plantor man tycker har fin färg genom att inte låta den fröa av sig utan man klipper bort blomstjälken med fröställningen efter avslutad blomning. Gör man så, kan lupinen återkomma framåt sensommaren med en andra blomning, som dock inte är lika översvallande som den första. Lägg gärna frö i ljummet vatten 12-24 timmar innan sådd då lupinens frö är oerhört hårdt: blommar ca 2 månader efter sådd; så frö med 1-2 månaders mellanrum om du vil ha blommor hela sommaren

lupin i fin färgmix - ca. 100 frön

Lupiner växer bäst i klimat med kalla fuktiga vintrar och långa somrar: Sådd; hela våren, försommaren och höst - sådd om höst ger tidiga blommor nästa vår. De kommer blomma bäst om de odlas i full sol. Lupinerna är inte drekt kräsna på jordkvalité.... Lupin är mycket härdig och kan odlas över nästan hela landet. Den trivs i de flesta, inte alltför näringsrika och gärna kalkfattiga jordar.

Man kan behålla de plantor man inte tycker har särskild fin färg genom att inte låta den fröa av sig utan man klipper bort blomstjälken med fröställningen efter avslutad blomning. Gör man så, kan lupinen återkomma framåt sensommaren med en andra blomning, som dock inte är lika översvallande som den första. Lägg gärna frö i ljummet vatten 12-24 timmar innan sådd då lupinens frö är oerhört hårdt: blommar ca 2 månader efter sådd; så frö med 1-2 månaders mellanrum om du vil ha blommor hela sommaren.

Jag ska ha bäst pris på 40 eller 100 frön av vanliga lupiner av alla säljare på Tradera!!!

Jag använder Tradera's automatiska vinstmejl; betalingsuppgifter/övrig info kommer därför följa med Tradera's vinnarmail. Betalning inom 3 dagar (1 vecka om du inväntar andra fröauktioner - Frö-auktioner samfraktas på samma fraktkostnad*). Det går använda PayPal vid betalning.

Objektsnr 630406610

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 18:11

lupin i fin färgmix - ca. 100 frön

Utropspris

|0 Bud

17 kr

Auktionen avslutades utan bud

MYHRE100

TIBRO, Sverige

5.0

MYHRE100

Verifierad

Toppsäljare

4 898 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?