Beskrivning

Tasmanian Special . Papaver Somniferum L . Heter egentligen Strain x247-a och är väldigt lik ikkanshu mania i beskrivning och utseende så jag tror det är en och samma sort. Köpte mina frön från USA 2016. Finns knappt att få tag på längre. Sista bilden visar hur original-förpackningen ser ut. Pennan döljer ett identifikations-nummer som man kan använda för att verifiera fröernas äkthet.

Strain x247a, en riktigt exotisk vallmo-sort med helt unika egenskaper! Denna sort har tagit många år att korsa fram och är känd över hela världen för sina medicinska egenskaper. Denna hybrid växer och blommar snabbare än andra vallmo-sorter (6-7 veckor från sådd till blomning). Spännande och dekorativ vallmo-sort som kostade en förmögenhet att köpa in.

Detta är den mest speciella vallmo-sort som finns enligt mig och jag har odlat Många sorters vallmo. Den är verkligen värd vartenda krona!

Fick berättat (och stod på hemsidan) att det tagit 2 hängivna forskare hela 8 år att korsa fram en stabil sort och den döpte man då till x247 pga alla timmar de lagt ner. Därefter tog det två år att få fram en ännu bättre korsning och den döptes då till x247-a .
Fröerna kostade mig nära 500:- för två gram med tullavgifter och allt.

Den här sorten är helt otrolig, i höstas hade jag glömt att skörda de minsta huvudena och det regnade och då började fröerna gro direkt ur den fuktiga vallmo-kapseln, haha - aldrig sett det förut :) Grobarheten är så nära 100% man kan komma!

Fungerar att höst-så på friland, inomhus eller i växthus tidig vår för att sedan utplanteras i landet eller omplanteras i större kruka/kärl. Viktigt att hålla sådden fuktig och att inte täcka fröerna med jord utan bara "strö" ut dem på ytan. Jag brukar använda plastmuggar frön ÖB som jag klipper hål i botten på (längst kanterna) och sedan ställer i stora tråg för att sedan vattna i tråget och då suger jorden upp precis vad den klarar av utan att för den skull bli för sur (man får ändå vara
Lite försiktig och hälla ut eventuellt överskott av vatten när jorden sugit åt sig vad den klarar av (det vet man när jorden är fuktig på ytan).

Kan sås enda in i slutet på Juli och hinner ändå blomma klart. Denna sort växer absolut bäst tidig vår och sen höst, den trivs inte lika bra i högsommar-värmen utan blir då mindre istället. Perfekt att så sent för de kalla nätterna på hösten gör att den får den där magiskt rosa färgen som på bilderna.

Fröerna är från 2022 och grobarheten är testad och mycket god!

Äkta Högalkaloids Vallmo - Perfekt för Preppers / Överlevare (bästa sorten!). Även perfekt för dig som vill ha något som ingen annan har (verkligen den mest unika sort jag känner till)

Ni som känner mig vet att jag alltid levererar högsta tänkbara kvalitet och ärligt talat tror jag inte det finns någon med lika brett och suveränt utbud som jag - har samlat på mig i 20 års tid. Så du får verkligen Valuta för pengarna!

Levereras i förpackning om (cirka) 200 frön.

Frakt och avgifter tillkommer med 18:-

Bilderna är tagna av mig och skyddade av upphovsrättslagen

Objektsnr 631048352

Visningar 70

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 23:44

Tasmanian Special - 200 frön Papaver Somniferum L. Strain x247a . Helt Unik!

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?