Beskrivning

Walters Afghan Pink Poppy. En korsning som jag köpt in från Poppy Momma (känd från youtube och har också egen frö-försäljning, dock Väldigt tveksam grobarhet så tog något år innan jag hann ta egna frön som jag kan sälja och känna mig stolt över då grobarheten är nära 100% - som alltid när ni handlar från mig så är Kvalitet och att kunden blir nöjd det viktigaste av allt).

Sorten är tåligare mot värmeböljor - något som de flesta somniferum helst duckar, de blir små och taniga på högsommaren men stora Vår och Höst. Smart att så dessa lite senare och på så sätt få ut maximalt av sommaren.

Lättodlad sort med magisk lyster/nyans och är dessutom perfekt för preppern då de torkade frökapslarna innehåller alkaloider och håller sig många år. Samtidigt Perfekt som eternell eller färsk snittblomma (frökapslarna blir väldigt vackra). Så den skänker enorm njutning med sin speciella färg och insekterna fullkomligen Älskar denna sort!

Fröna är från 2023 och grobarheten är som vanligt överlägset bra. Det finns en anledning till att mina kunder kommer tillbaka (nästan hälften av alla omdömen är från folk som handlat flera gånger av mig) och det är för att jag lägger ner min själ i arbetet och har Väldigt gröna fingrar och bor lägligt så kan korsa med bättre resultat än många andra.

Ett måste för du som älskar vallmo, lovar att du ej kommer ångra dig!

Säljs i förpackningar om 30 frön i varje och jag samfraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner.

Objektsnr 630443985

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 23:48

Walters Afghan Pink. 30 frön. Ovanlig högalkaloids vallmo från Kalifornien.

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?