Beskrivning

Flemish Antique är en så kallad Paeony Florum (samma som somniferum och har med dubbla kronblad att göra). Sorten är otroligt vacker och blomman står ut och suger åt sig blickar som ingen annan. En av de absolut vackraste vallmo-sorterna som finns tycker jag (iaf när det kommer till paeonyflorum). Ny sen nått år tillbaka eller två om jag inte minns fel. Jag köpte mina från en känd frö-firma i England som alltid håller top kvalitet och genetiken har jag säkrat upp så du får Verkligen valuta för dina pengar.

Ser ut som en pion men vackrare och är ett självklart inslag i en vacker trädgård. Lämpar sig utmärkt som prepping / överlevnads växt då den är en somniferum och man kan ta tillvara på såväl frön som den torkade frökapseln (frökapseln innehåller alkaloider som inte går ur på 20 år enligt turkiska myndigheter). Något som passar alla trädgårds-entusiaster alltså :)

Lättodlad (som de flesta vallmo) - köpjord duger bra men viktigt att hålla sådderna fuktiga (täck med plastfilm, bry er inte om möglet och så på ytan - fröna gror på nått dygn eller två varpå du tar bort plastfilmen och möglet försvinner). Sen är det bara att skydda plantorna från väder och vind och det går inte att misslyckas. Fiberduk är ett bra tips för ni som sår utomhus!

Säljs i förp. om 30 frön i varje och jag samfraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner.

Fröna är från 2023 och grobarheten är som vanligt oslagbart bra!

En sak kan alla vara säkra på och det är att ni blir nöjda för jag har 2700 omdömen men bara 1500 unika vilket betyder att kunderna återkommer varje år och det känns som en ära att få jobba med det man älskar och få så mkt cred tillbaka :)

Objektsnr 631289125

Visningar 36

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 22:06

Flemish Antique Poppy. 30 frön. P Somniferum L. Högalkaloid Sort

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 588 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?