Beskrivning

Lilac Pompom är en underbart vacker vallmo med sina fjäder-formade kronblad som verkligen förför! Just denna har sitt ursprung i Kalifornien och är härdigare än andra.
Sorten passar som snittblomma såväl torkad som färsk. Frökapslarna blir stora och lämpar sig ypperligt som eternell då den står sig i Evigheter i Torkad form.

Lättodlad så lämpar sig till såväl nybörjaren som du med erfarenhet. Viktigt att hålla sådden fuktig och skydda mot väder och vind. Annars väldigt tacksam och går som all vallmo att så tidig vår, sen höst eller mitt i sommaren (då bör man ha genetiken i sorten som täcker upp, annars blir de flesta vallmo små högsommartid).

Mina frön kommer ursprungligen från poppy momma i USA och hon bor i Kalifornien och är lite av en kändis där, för sin vallmo-entusiasm och gör även youtube-videos. Jag blev besviken då hälften av fröna inte var fullt mogna så lite som alla andra, undermåligt och För het på gröten. Efter selekterande och rätt agerande så har jag frön som slår hennes med hästlängder och gror som de ska och växer sig stabila och bra.

För en planerande prepper så är alla sorter från Kalifornien ett måste för då kan man täcka in hela sommaren och få ut maximalt mest hela tiden :) Så det är inte europeiska Lilac PomPom utan en som växer i Kalifornien sen årtionden tillbaka.

Spännande sort, värd sin vikt i Guld. Passa på då dessa frön bara finns hos mig :)

Fröna är från 2022 och grobarheten är testat och som vanligt överlägset bra!

Säljs i förpackningar om 30 frön i varje. Samfraktar Självklart!

Objektsnr 631263806

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 18:19

Lilac Pompom Vallmo. 30 frön. P. Somniferum L. Sortäkta. Storslagen och Magnifik

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 588 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?