Beskrivning

Kryddbuske – Calycanthus floridus - 6 sättfrön – prydnadsbuske. 45 kr. Frakt ingår.

Kryddbuske är en art i familjen kryddbuskeväxter från östra Nordamerika. Arten odlas som trädgårdsväxt i södra Sverige. Arten bildar upprätta buskar, 1-4 meter höga med doftande ved. Kvistar, bladovansidor och bladskaft är kala eller ludna. Bladen är runda mörkgröna på ovansidan och lite ljusare på undersidan och de doftar kryddnejlika/Kamfer.

Blommorna är otroligt vackra och används till exklusive parfym. Anspråkslös växt som trivs i väldränerad, fuktighets behållande jord i halvsoligt, soligt läge. Härdighet; zon 1-3. Kryddbusken ger ett exotiskt och exklusivt intryck med sina mörkt röda, ibland nästan svarta, blommor.

Bladen är lätt ludna och mörkgröna på ovansidan och ljusare gröna undertill. Namnet Kryddbuske kommer av att barkens doft. Blommar under högsommaren och får mindre nötliknande frukter på höstkanten (ej ätliga). Växten beskärs juli – september.

Frösådd; Höst/vintersådd utomhus. Ljusgroende, men tryck ner fröet lite i jorden så det ligger kvar. Tar tid på sig men gror till sist.

Blir buskliknande efter en par år. Färdiga plantor kostar flera hundra kronor. Frakt och packning ingår i priset

Objektsnr 628951194

Visningar 75

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 3 apr 12:30

Sättfrön till röd kryddbuske

Pris

45 kr
Annonsen är avslutad

lenjas

Bromma, Sverige

5.0

lenjas

Verifierad

Toppsäljare

530 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?