Beskrivning

Vildkaprifol, Lonicera perimyclenum är en slingrande, flera meter lång lian med underbart vackra och väldoftande blommor. Vildkaprifolen blommar i juli-augusti och doftar mest om kvällen då den lockar stora svärmarfjärilar att pollinera blommorna. Vildkaprifolen är den mest väldoftande av alla kaprifoler. Frukten är ett rött bär.

Kaprifol tillhör den klassiska trädgården till vars söta lite tunga väldoft på sommarens kvällar väcker romantik och ljuva minnen från barndomen!!

Kaprifol skjuter långa slingrande rankor som kan bli upp till fem meter höga. Vill stå i fuktig jord invid något där den kan klättra, tex vid en husvägg längs ett stuprör eller spalje, helst i lite halvskugga.

Man kan gärna beskära den med några års mellanrum om man vill. Blommar i juli-agusti med underskönligt ljuva blommor! Senare på hösten får plantan röda bär.

Man sår gärna kaprifol på hösten i väl fuktig jord som täckes över till våren, t.ex. i såbädd eller i stora krukor som hålles väl fuktade och övertäckta. Se till att jorden är väl fuktad så länge jorden inte är frusen/tjälen gått ur. Den får aldrig torka upp! Fröna behöver nämligen denna tid över hösten-vinter-våren för att laka ur ett groningshämmande ämne, som finns naturligt i fröna, för att kunna gro till våren, något som på fackspråk kallas köldstratifiering.

När plantan väl tagit sig på våren och fått rötter och grenar går det bra att plantera om den till valfri plats med möjlighet att klättra - tex en husvägg eller ett träd.

Denna annons omfattar 5 frön.

I frakten ingår emballage och hantering.

BETALNING TILL SVENSKT KONTO!

VÄXTER SKICKAR VI FRÅN SVERIGE NORMALT MÅNDAGAR - TISDAGAR NÄR VÄDRET SÅ TILLÅTER. VID TVEKSAMHET I SAMRÅD MED KÖPAREN!

VID LEVERANS UTANFÖR SVERIGE KAN EN EXTRA FRAKTKOSTNAD TILLKOMMA

Ångerrätt: Som köpare har du 14 dagars ångerrätt enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59). Vi rekommenderar att du skickar spårbart. Vid retur är det du som köpare som står för frakten. Växter och växtdelar omfattas ej av ångerrätten.

2310qy8di91sk

Objektsnr 627211770

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 22:18

Vild kaprifol - underbar doft som väcker minnen och romantik! -

Slutpris

|

22 kr

Auktionen är avslutad

caprini_75 vann auktionen

Harbackskajen

Sigtuna, Sverige

4.9

Harbackskajen

Företag

Toppsäljare

1 216 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?