Beskrivning

Du budar på en orotad stickling av staketdruva, Labruscavin. Vedartad och från vinterbeskärningen.(Sortnamns-etiketten har tyvärr försvunnit från mina vinstockar, men jag tror att sorten är "Zilga".) Druvorna är mörkblå och ganska små i täta klasar. Goda att äta som de är, med bärig smak, jag brukar även göra både saft och vin av skörden. Druvorna har kärnor. Väldigt härdig sort! När den väl är etablerad så tål den många, många minusgrader.

Jag odlar mina vinstockar både i växthus och på friland, i blåsigt klimat. Kan säkert även funka i stor kruka på balkongen, har dock inte testat.

Eftersom jag tagit många sticklingar från mina vinrankor, så kan det vara en annan än just de jag har på bilderna som jag skickar, men såklart en likvärdig! Tänk också på att den växer och utvecklas under auktionens gång!

När du fått hem din lilla vinstock kan det vara en bra ide att antingen sätta den i vatten ett tag tills den får rötter, eller plantera den i en lagom kruka och ha inne eller på annan skyddad plats tills den rotat sig och temperaturen och vädret tillåter att den kan flytta ut!

Jag packar i skyddande emballage, och skickar i början av veckan, så det hinner fram innan helgen!

Höjd ca 20-30 cm.

Bild 1 - 4 visar hur sticklingen kan se ut. Bilderna är tagna i början av mars.
Bild 5-9 visar hur några av mina moderplantor och druvorna ser ut.

Objektnr 631583496

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 22:01

Staketdruva, Labruscavin

Slutpris

|

50 kr

Auktionen är avslutad

TereseWinther vann auktionen

stoftkorn

Öckerö, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

280 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?