Beskrivning

Isört har suckulenta tjocka blad, och vattenkristallerna som bildas på bladens yta ser ut som rimfrost. Den ger mycket skörd och man kan skörda bladen i omgångar eftersom nya blad växer ut. När växten beskurits blir smaken på bladen mer intensiv. Vacker marktäckare. Lättskött och inte kräsen av sig när det kommer till plats eller jord. 4 st plantor täcker ca. 1kvm.

Matlagning
De saftiga bladen kan användas råa, men de fungerar även utmärkt i varma rätter. Grilla t.ex. bladen på hög värme då får de en härlig, lätt syrlig smaknyans. I en vanlig sallad kan isörten hackas ner, och den är även god i kombination med andra bladgrönsaker. Isörtens råa blad smakar lätt av salt och man kan använda både stjälkar och blad. Om bladen hunnit bli för stora eller grova kan de strimlas eller grovhackas innan de blandas till sallad.
Här finns ett asiatisk recept på isörten:
https://www.thehongkongcookery.com/2015/03/crystalline-iceplant-salad-with-soy.html

Du budar på minst 10 st frön. Ansvara inte om brevet kommer bort. OBS: Fröna är pyttesmå ( mindre än ett knappnåls-huvud), så öppna paketet försiktigt, om du tappar det på golvet så är det nästintill omöjligt att hitta. Rekommendera att man har en vit bricka, som man öppnar försiktigt ovanpå brickan, så man lätt kan se på svarta små fröna.

Objektsnr 629355923

Visningar 53

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 09:44

isört av typen 'Condifolia'

Utropspris

|0 Bud

15 kr

Auktionen avslutades utan bud

trendlu

handen, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

871 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?