Beskrivning

Hej!
Annonsen avser 1st torkad blomknopp 20-50fröer.

Acmella oleracea, även kallad ”parakrasse” eller tandvärks-planta.

En sydamerikansk medicinalväxt som används bedövande för tandvärk, varav namnet. När blomknopparna tuggas möts man av en syrlig blommig smak med stickande elektrisk känsla (liknade den av kolsyra) som dessutom
lätt bedövar munhålan, även vanligt att salivproduktionen ökas. En helt unik sensation unik för A. oleracea, tack vare det verksamma ämnet spilanthol!

De progressiva toppkockarna använder små portioner av blomknoppen i molekylär-gastronomi för en radikal och unik dimension i matlagningen.

Hela växten är ätbar där blomknopparna är mest potenta, men även bladen har samma egenskaper med en lägre koncentrat spilanthol. Jag använder regelbundet bladen i sallader, som garanterat blir en skrytsam wow-faktor till dem du bjuder! Fungerar även fint som topping till olika maträtter.

Fröerna är mycket små och levereras som en hel torkad blomknopp.

Försådd inomhus:
Smula blomknoppen innehållande fröerna över fuktad jord och spraya med vatten, täck med plast och håll fuktigt genom att spraya varje dag till fröerna har grott. Ta bort plast och ställ ljust. Skola om 1-2gånger. Trivs varmt (inte i direkt sol) och i lä, kräver mycket vatten, vanligt behöv dem vattnas varje dag (utomhus) under högsommaren.

—————————————————————————

Köparen betalar frakt, varan skickas efter jag mottagit betalning. Läs beskrivning innan du lägger bud, granska bilder för egen bedömning. Ansvara ej för PostNords hantering av paket, packar väl och noggrant! Samfraktar varor (invänta samfraktspris).

Använder mig av Traderabetalning som sker snabbt, smidigt och säkert här på Tradera!

Tack på förhand

Objektsnr 628089780

Visningar 72

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 20:35

TANDVÄRKS Planta! ELEKTRISK Medicinalväxt! Parakrasse! Acmella oleracea! UNIK!

Slutpris

|

22 kr

Auktionen är avslutad

Alleiny vann auktionen

Cereus99

Åmål, Sverige

5.0

Cereus99

Verifierad

Toppsäljare

719 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?