Beskrivning

Tänk att Basilika blivit så populär i Sverige trots att den bara varit allmänt känd av oss svenskar sedan 90-talet. Basilika är nog en av de mest omtyckta och vanligaste kryddorna i Sverige idag, trots det uppfattar vi fortfarande basilika som sydeuropeisk, men den kommer faktiskt ursprungligen från Indien. Aromen är flyktig och bör tillsättas sent i matlagningen för att inte försvinna. Passar bra ihop med vitlök, lök, citron, olivolja och tomater.

Jag tycker att färsk Basilika är den allra godaste, några blad på en knäckemacka med tomat smakar högsommar för mig. På sommaren när det finns ett överflöd brukar jag också passa på att mixa ihop en pesto, den står sig bra i frysen fram till vintern. Men Basilikan gör sig faktiskt även bra som torkad, bara man torkar den på rätt sätt, torrt, mörkt och snabbt.

Dessa fröer är ett överskott från min kryddodling och är köpta från ekologiskt certifierade producenter i Europa.
Påsen innehåller ca 200 frön

Basilika är lättodlad, så den ytligt i en kruka eftersom den är ljusgroende. Plantorna vill stå tätt för att utvecklas på bästa sätt.

Se gärna mina andra auktioner.

Fascinationen för det som växer och vilken enorm kraft det finns i varje litet frö är det som driver mig i min odlarglädje. Jag har odlat så länge jag kan minnas och tagit eget frö i nästan lika många år. Nu har jag skalat upp och säljer både grönsaker, kryddor och fröer

Objektsnr 630163007

Visningar 44

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 17:46

Basilika Genovese populär kryddört 200 frön

Utropspris

|0 Bud

15 kr

Auktionen avslutades utan bud

Urjorden

Sundsbruk, Sverige

5.0

Urjorden

Verifierad

Toppsäljare

1 365 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar|Fri frakt över 150 kr

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?