Beskrivning

5 frön av Ekologisk Blomkål Flora Blanca.
Blomkål Flora Blanca, Brassica oleracea Botrytis, är en holländsk favoritsort som ger pålitliga skördar av krispiga, vita blomkålshuvuden. Underbart god att ugnsrosta och äta med kryddsmör. Köldtålig som klarar att stå kvar på växtplatsen under vintern om den skyddas av fiberduk. Täcks med fiberduk även under sommaren för skydd mot skadeangrepp.
Rik på vitamin C och folat.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla mars-maj eller direktså maj- juli, men förodling rekommenderas.
Sådjup: 0,5 cm.
Plantavstånd: 45 cm.
Radavstånd: 60 cm.
Skörd: september, oktober, november och december.
Livslängd: Ettårig.

Förodla: så inomhus i såjord 0,5 cm djupt i mars-maj. Håll jorden fuktig och en temperatur runt 20°C. Fröna gror efter 14-28 dagar. När bladen tittar fram flyttas småplantorna till en sval och ljus plats så att de inte blir gängliga. Vid utplanteringen sätts plantan lite djupare än den stått i krukan så att den står stadigt.
Plantera om i större krukor när plantorna är stora nog att hantera. Vänj plantorna gradvis vid utomhusklimatet när frostrisken är över. Håll ogräsfritt. På med fiberduk eller odlingstunnel direkt så att inga flygande insekter kommer till.

Vit blomkål blir gärna lite gulaktig av solljus. När bladen börjat växa till sig, vik ett blad över huvudet så att ljuset inte kommer åt och huvudet förblir kritvitt.

Direktså: Förodling rekommenderas så att blomkålen hinner utvecklas.
Så utomhus på växtplatsen 0,5 cm djupt i maj-juli. Håll jorden fuktig och ogräsfritt. På med fiberduk eller odlingstunnel direkt så att inga flygande insekter kommer till. Vit blomkål blir gärna lite gulaktig av solljus. När bladen börjat växa till sig, vik ett blad över huvudet så att ljuset inte kommer åt och huvudet förblir kritvitt.

Objektnr 574755090

Visningar 270

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Blomkål Flora Blanca Ekologisk 5 Frön

Pris

15 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 851 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?