Beskrivning

Ovanligt namn på en unik tomat från Ukraina, där den odlas mycket i trädgårdarna. Vackert ribbad med klar tomatröd färg, blir ovanligt vacker i skivor då den är lika röd inuti. Frukterna blir rätt stora, som ett äpple ungefär. Köttet är tätt, sockerhaltigt och saftigt med inte så mycket kärnor och gele. Fantastiskt fina att göra tomatsås, juice och smothies av och jättegoda att äta som de är också. Det här är en opretentiös sort, d.v.s. lättodlad och tålig. Plantan är högväxande, kraftig och lummig, behöver bindas upp och tjuvas. Man kan gärna släppa fram två huvudstammar. Trivs bäst på friland.
Den som har kollat mina annonser förut, har sett att jag älskar ryska och ukrainska tomatsorter, den här är inget undantag. De ryska och ukrainska sorterna tål både sommarkyla och torka. Några kalla nätter i juni klarar de galant och om sommaren blir regnig och sval, så blir det tomater ändå. Att de dessutom är mer eller mindre sjukdomsresistenta gör ju inte saken sämre.

Du får 5 frön. Jag sampackar gärna och om du vill buda på fler sorter hos mig ska du INTE BETALA förrän du har budat klart. Du har UPP TILL 7 DAGAR på dig att titta och buda INNAN du betalar, för att sedan få allt skickat i samma brev.

_______________________________________________________________
Annonstext och rubriktext är s.k. användargenererat material, som det alltså är jag som äger alla rättigheter till. Det får därför inte användas av andra användare på Tradera till fröförsäljning, varken i kopierad , översatt eller bearbetad form.

Objektsnr 628345786

Visningar 47

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 20:12

GIFT TO MY WIFE - unik tomat från Ukraina, tomat frön

Slutpris

|

30 kr

Auktionen är avslutad

blomman1959 vann auktionen

gullefjun27

Hammenhög, Sverige

5.0

gullefjun27

Verifierad

Toppsäljare

2 143 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?