Beskrivning

'Brandywine Yellow' är en gammal kulturarvssort från Tyskland, vilken odlades av Amishfolket i USA. Ger stora, ofta mer än 500 gram tunga, och smakrika tomater med rosarött skal. Av många prisad som den godaste bifftomaten. Till skillnad från en del andra gula tomatsorter , som ibland har en tendens att kännas fadda i smaken, har 'Brandywine Yellow', både sötma och syrlighet. Kraftfullt växtsätt och bladverk som påminner om potatisblast. Lämplig för både varm- och kallväxthus samt varma och skyddade lägen på friland.

Förkultiveras inomhus i mars-april. Sådjup: 0,5 centimeter. Fyll krukorna med 2/3 planteringsjord och 1/3 såjord ovanpå. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Håll sådden vid 22-25 grader, efter groning 18-20 grader och så ljust som möjligt. Avhärdas före utplantering i kallväxthus och friland. Planteras soligt och vindfritt utomhus. Uppbindes. Sidoskotten tjyvas. Höjd 200 centimeter (minst).

Påsen innehåller minst 15 frön med hög grobarhet.

Titta gärna på mina övriga annonser. Samfraktar auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar.

Objektsnr 575210250

Visningar 569

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Tomat 'Brandywine Yellow'/ ’Grappa Gialla’, fantastiskt smakrik bifftomat!

Pris

15 kr

Frejasfinafröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfinafröer

Toppsäljare

5 345 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?