Beskrivning

Thailändskt namn: Maker Brot
Den thailändska auberginen, eller äggplanta som den ibland kallas, är en variant av Kermit-auberginen och finns i en mängd olika färger. De runda vita eller gröna används i det thailändska köket och är ungefär lika stora som en golfboll, medan det även finns Thai Lila och Thai Gul. Thailändsk aubergine är känd som mak heua yaow och det är en viktig ingrediens i många curryrätter. När du gör en röd eller grön curry skärs auberginen i fjärdedelar och kokas i currysåsen. De blir mjuka och absorberar såsen och dess smak.

Långsamväxande och värmekrävande. Odlas ungefär som tomat, Trivs i stora krukor t.ex. på en balkong eller varm uteplats. För buskig växt toppas plantan efter 5-6 blad. Skörda frukter efterhand. Mycket vatten och näring.

Sådd: Feb-Apr (inomhus) det rekommenderas använda miniväxthus (se sista bild) eller en plastpåse med hål i - detta gör att fuktighet bevaras bättre i krukan. Fröna kommer spira efter 2 till 3 veckor vid 18-22°C. När växterna växer transplanteras dom till större krukor (två till tre gånger, upp till den maximala krukdiametern på 14 till 20 cm). Odla i relativt fuktig, fertil jord i soligt läge/söderläge.
Plantas ut: Juni - det rekommenderas odla i växthus eller en varm och solrik balkong, husvägg el.l.
Plantavstånd: 60 cm.
Skörd: Aug-Okt (eller ännu länger i uppvärmd växthus/inglasad balkong)
Grobarhet: 70 %
Antal frön: 7

Perfekt för den lilla balkong; dekorativ både når den blommar och med dom vita auberginer senare, sen använder man grönsaken i maträtter ??

För mer information om odlina av aubergine: http://www.odla.nu/vaxtlexikon/aggplanta
-----

Jag använder Tradera's automatiska vinstmejl; betalingsuppgifter/övrig info kommer därför följa med Tradera's vinnarmail. Betalning inom 3 dagar (1 vecka om du inväntar andra fröauktioner - Frö-auktioner samfraktas på samma fraktkostnad*).

Objektsnr 631765717

Visningar 8

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 22:04

Thai Vit Aubergin / Äggplanta - 7 frön

Utropspris

|0 Bud

15 kr

Slutar om

MYHRE100

TIBRO, Sverige

5.0

MYHRE100

Verifierad

Toppsäljare

4 901 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?