Beskrivning

Aztec Rustica – Rapi Nui är en sort från Påskön.

Den växer upp till en höjd av 76cm med rikligt av ljusgula blommor som är mycket attraktiva för bin.
Den kan odlas i soligt fönster inne eller på inglasad uteplats.
Den tål någon minusgrad men behöver härdas av, dvs ställas ute i skugga några timmar per dag för att stå emot sol och vind innan utplantering.

Höjd 70-75 cm
Färg på blomman: Ljusgul
Nikotininnehåll:Mycket högt.
Mild smak av rök
Utseende: medium till mörkbrun nyans vid torkning.
Smak:Mild smak av rök

Tobak är överhuvudtaget en lämplig planta att odla i de kallare zonerna i Norrland då den gillar ljus och mår bra i lite svalare klimat.

Odling:

Strö fröerna över jordytan (de ska ej täckas) och håll sådden fuktig, fröerna gror inom två veckor - oftare fortare än så. Till en början växer den ganska sakta men sen går det fort. Jag använder såjord vid sådd och ekologisk planterings-jord på säck när jag planterar om i större kärl. Omskolar mina plantor två gånger, en gång när de kommit upp och är några centimeter och sen en gång till när de är 10-15 cm höga och fått några bladpar.

Användning:

Bladen lufttorkas och ger en medium till mörkbrun nyans och ger en mycket mild smak av rök. Aztec har ett mycket högt nikotininnehåll, ta det varsamt vid snustillverkning.
Bladen används ofta av hem trädgårdsmästare för att göra en mycket effektiv insektsgift genom att blötlägga dem i vatten för att göra ett “lag”. Lagen sprutas sedan på grönsaker och blommor och varar upp till sex veckor.
Växer bra i svalt klimat och tål frostnätter.

En verklig vinnare då den växer så otroligt fort och levererar med sådan precision - stabilare gener får man leta länge efter. Värd vartenda krona!

Säljs i förpackningar om 200 frön i varje. Fröna är från 2022. Grobarheten är testad och mkt god (inväntar att fröställningarna torkar in Ordentligt innan jag tar mina frön).

Frakt och avgifter tillkommer med 18:- per auktion. Jag sam-fraktar självklart så kolla gärna in mina andra auktioner :)

Bilderna är tagna av mig och skyddade enligt upphovsrättslagen.

Objektsnr 628965350

Visningar 40

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 22:33

Aztec Tobak 200 frön . Aztec Rustica Rapi Nui , perfekt för snustillverkning.

Utropspris

|0 Bud

60 kr

Auktionen avslutades utan bud

knutsson1943

Överum, Sverige

5.0

knutsson1943

Verifierad

Toppsäljare

1 586 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?