Beskrivning

Auktionen gäller en välrotad, ung planta av en i handeln ovanlig doftpelargon. Arten är mycket skulptural med ihoprullade blad som sitter som bollar på bladstjälkarna. Vid beröring doftar pelargonen aromatiskt med en doft som påminner om Dr Westerlund.

Bild 1-3 visar från olika vinklar den unga planta som annonsen gäller. Höjd på plantan som auktionen gäller (bild 1-3) är ca 15 cm räknat från övre krukkanten. Kruka ingår ej i annonsen. Skickas väl förpackad med fukt men utan jord.

Jag har odlat olika exemplar av denna art under flera år och i olika fönster från söderläge med full sol till ljust norrfönster, och oavsett läge är den dekorativ året runt i rumsfönstret.
Den är lättodlad men relativt törstig och hyfsat snabbväxande om den krukas upp med jämna mellanrum. Den svarar bra på beskärning men kan även växa helt obeskuren.
Bild 4 visar moderplantan som är ca 40 cm hög och beskuren för att få ett buskigt växtsätt. Bild 5 visar en ettårig planta som fått växa helt obeskuren. Obeskuren har den hos mig blivit blivit som mest drygt 110 cm hög.

Köparen står för fraktkostnad, jag står för återanvänt packmaterial. Betalning önskas inom två dagar från avslutad auktion. OBS! Det kan ta upp till fem dagar från betalning tills jag skickar paketet.

Objektsnr 628313140

Visningar 423

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 14:28

Bontrosai Pelargon graveolens doftpelargon

Slutpris

|

370 kr

Auktionen är avslutad

kinzin vann auktionen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?