Beskrivning

Tidig version med halva bländarsteg och kortare närgräns (45cm) än den senare. Ingen raritet men ovanligare. Ansedd som en av de mest vältecknande vintage-normalerna.
Fint motstånd i avstånds- och bländarring. Rapp bländare. Linserna är klara vid genomsikt framifrån. Putsrepor på främre linsen visar sig med genomlysning med LED-lampa, men påverkar knappast bildresultatet. Diverse skönhetsfläckar:
Slitage på hus och ringar. Bländarringen har fått sig en törn och någon har försökt rätta till med tång. Tar linslock, men inte filter. Någon har också skruvat fast ögla på främre locket. Praktiskt, men inte så vackert. Antydan till olja på bländarbladens yttre kant, men påverkar inte funktionen. Trots brister och skavanker: En av de bästa vintage normalerna jag haft. Lite tyngre och större än den senare modellen, men upplever att byggkvaliteten är högre och att det läckrare i handhavandet. Svårt att skilja det från sådär 10 - 15 ggr dyrare Zeiss Planar, 50 mm F1.7. Se bilder. De är tagna med bländare 5.6 i JPEG och oredigerade bortsett från att jag skruvar lite på exponeringen. Större bländare ger liknande resultat.

Objektsnr 631565670

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 20:42

Hexanon AR 50mm 1.7

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Slutar om

Loopmoj

Sturefors, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

212 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?