Beskrivning

Sony E PZ 18-105/4 G OSS är ett lite påkostat objektiv tillhörande Sonys G-serie, och där målgruppen är seriösa entusiaster och professionella användare. Zoomomfånget 18-105 mm (motsvarande 27-157,5 mm i 35 mm-format), tillsammans med den goda ljusstyrkan gör optiken väldigt allround med användningsområden allt ifrån inomhusbruk, till landskap till porträtt till sport etc. Även mycket lämpligt objektiv för dig som ofta är på resande fot.

Allmänt
Objektivet känns mycket välbyggt med bra känsla i fokus och zoomring. Observera att zoomen och fokuseringen är motorstyrda, och även vid manuell fokusering. Optiken är alltså anpassad för både stillbild och videofilmning. På vänster sida sitter en separat zoomknapp för att skapa mjukare motorzoomning under pågående filmning. Fokusering och zoomning sker i princip helt ljudlöst, suveränt för videobruk.

Bildkvalitet
Superzoomar med större omfång än standard är som du kanske redan känner till, oftast en kompromiss mellan stort zoomomfång och bildkvalitet. Men PZ 18-105/4 tillhör faktiskt de bättre superzoomarna vi testat hittills, den levererar mer i klass med en bra normalzoom av standardklass än en standard superzoom. Förvånansvärt bra skärpa och kontrast över större del av bilden genom hela zoomomfånget. Bäst skärpa sett över hela bilden får man på bländare f/5,6 till f/8 beroende på brännvidd, fokusavstånd etc.

Objektnr 632795843

Visningar 82

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 18:18

Objektiv Sony E PZ 18-105mm f/4 G OSS, Sony E-fattning APS-C

Pris

3 400 kr
Annonsen är avslutad

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?