Beskrivning

Denna vintage-telezoom är en 70-210mm f/3.5 Vivitar Series 1 VMC macro focusing auto zoom lens för Olympus-kameror, med fattningen O/OM. Jag har använt den med adapter på digitalkamera, och den är är förvånansvärt lätt använd för sin brännvidd och storlek.

Det är nämligen ingen liten lins det här, och det tar en stund att vänja sig vid det faktum att man zoomar och fokuserar med samma ring, men få av mina bilder fick skakningsoskärpa, vilket jag verkligen hade väntat mig att många fler skulle få.

En trevlig effekt, som syns på exempelbilden (bild nr 9), är att bokehn när man zoomar in och har största bländare är närmast "swirley", som på ett Helios. Med mindre bländare är det väldigt skarpt (bild nr 10). Fler exempelbilder finns här:
https://drive.google.com/drive/folders/1vClpXwrsePkQt4GIKmjPPSlYrOVWQ-A9?usp=drive_link

Vad gäller skicket så rör sig de 6 bländarbladen rappt och är fria från olja. Zoom- och fokusringen rör sig också smidigt och det yttre skicket är väldigt fint. På det näst yttersta glaselementet finns några små skräp/skador (se bild 8 och 9) som dock inte verkar påverka bildkvaliteten, och som inte ser ut som fungus.

Kommer med en väldigt sliten originalkartong, främre lock och ett Hoya MC Skylight-filter, men utan bakre lock. Kan också sälja min adapter till Canon EF, säg till i så fall!

Skickas spårbart eller hämtas i Blackeberg, Stockholm. Jag har flera annonser ute samtidigt och kan självklart ordna med samfrakt vid behov.

Objektnr 633815390

Visningar 67

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 16:40

Vivitar Series 1 70-210mm 3.5 (OM)

Slutpris

|

110 kr

Auktionen är avslutad

FTweekend vann auktionen

sebastianlönnlöv

Bromma, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

165 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?