Beskrivning

Jag säljer en nästan komplett makroblixt för Minolta/Sony. Det är en Minolta Macro Flash Controller MFC1000 med Minolta Macro Twin Flash 2400 samt lite bonusprylar. Blixtenheten är i utmärk skick med fodral, manual och originalkartong. Manualen täcker in användningsinstruktionerna för huvudenheten, Macro Twin Flash 2400 samt ringblixt Macro 1200.

Till denna kommer också bonusmaterial i form av en nätenhet för att kunna köra den på 230V om man inte vill använda batterier, dessutom medföljer en Sony blixtadapter ADP-MAA för att kunna montera enheten på de nya Sonykamerorna med full funktionalitet. Lägg märke till att denna enhet har anslutningar inte bara för de två små makroblixtarna utan även för Minolta ringblixt, något som saknas på Sonys variant efter deras övertagande av Minoltas fotoverksamhet.

Till enheten medföljer Minolta Macro Twin Flash 2400 som består av två blixthuvuden med ledtal 24 (i meter och ISO100) som kan monteras på en hållare direkt eller med förlängningsarmar. Hållaren i sin tur skruvas i objektivets filtergänga på 55 mm. På blixtlamporna kan de medföljande vidvinkelskivorna eller softboxarna monteras för olika ljuskaraktärer. För att hålla ordning på anslutningskablarna till blixtlamporna återfinns också de två kabelhållarna som monteras på sidorna av MFC1000 varpå överskottskablaget kan lindas upp. Till detta medföljer också nästa bonus, två specialtillverkade hållare för att kunna montera de två blixtlamporna på stativ med 1/4 tums gänga i stället för objektivringen om man så vill. Allt är förpackat i den lilla väskan som i sin tur ligger i sin originalkartong tillsammans med instruktionsblad för hur prylarna är tänkta att packas. Själva manualen för handhavande återfinns i den kompletta manualen som medföljer MFC1000.

Sista bonusartikeln är en ringblixt, Minolta Maxxum Macro 1200 AF, som ansluts direkt till MFC1000. Denna har sin adapterring för montage på makrobjektiv med 55mm filtergänga men en step up-ring 55 - 62 mm för objektiv med 62 mm filtergänga medföljer också. Ringblixten har fyra inställningsljus och fyra blixtrör som kan tändas eller släckas var för sig efter behov. Tyvärr har anslutningskabeln en skrapskada på ytterhöljet men de innanför liggande sladdarna är hela. Jag har valt att inte tejpa över det skadade området med isoleringsband eller dylikt eftersom jag enbart använt denna inomhus i kontrollerad miljö. Den fungerar alltså som den skall och skadan är mera av kosmetisk karaktär.

Jag inledde med att kitet är nästan komplett. Det som saknas är originalringarna med 49 mm filtergänga till både Twin Flash och Ringblixt men en stepuppring från 49 mm till 55 mm medlevereras.

Hela detta kit finns i Gullaskruv men jag skickar naturligtvis med Traderas fraktalternativ. Jag packar mycket noggrant i kraftig kartong med återvunnet packmateriel såsom bubbelplast och likvärdigt.

Jag har sökt lite på nätet efter denna combo men har bara hittat en till salu, utan ringblixt, på eBay till ett pris på £999 vilket torde bli ca 11900 SEK med dagens växelkurs.

Objektnr 631613229

Visningar 96

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 13 maj 11:37

Minolta MFC1000 med Macro Twin Flash 2400 och Macro 1200 AF + bonusprylar

Utropspris

|0 Bud

4 200 kr

Auktionen avslutades utan bud

dimage7i

GULLASKRUV, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

220 omdömen

Mer från samma kategori

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?