Beskrivning

Facit automatiskt herrarmbandsur från 1965-70 helt i rostfritt stål med ETA:s klassiska 25 juvelers caliber 2789 och med dag och datum på svenska.

Diameter utan krona 36 mm, med krona 38 mm.

Armbandsuret är i mycket gott originalskick, boetten är inte polerad (har kvar sina mattslipade ytor orörda, se bilder) och verket är oskruvat. Baksidans boettlock har dock repspår efter tidigare öppnande.

Denna Facit är från mitten till slutet av 1960-talet och alltså försedd med en rostfri stålboett i mycket fint originalskick och med en helt perfekt ”optisk” urtavla som också den är ett orenoverat original. Även det upphöjda urglaset är original och originalkronan är skarp och oslipad.
Kockan har mycket god tidshållning och dag och datum växlar som de ska. Klockan sitter på ett svart silikonarmband med ett rostfritt fällspänne med trycknappsöppning, se bilder.

De rostfria boetterna var vid denna tid relativt ovanliga och detta gör denna Facit lite speciell, förutom det välbevarade originalskicket. Det var nämligen bara de dyraste klockorna av de då sålda armbandsuren i Sverige som hade boetter helt i rostfritt stål. Det vanliga var annars att bara baksidans boettlock var gjort i rostfritt material.

Skickas endast med Postnord spårbart (försäkrat upp till 5.000 kr) till ombud för personlig utkvittering.

Ingen garanti eller retur på vintageur.

N.B. International buyers are welcome. Freight prices and banking charges vary between different countries, please contact seller for correct banking fees and freight price to your destination!

Objektsnr 628856992

Visningar 198

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 15 apr 23:00

Facit Automatic från 1965-70 i rostfritt stål med dag & datum

Slutpris

|

1 700 kr

Auktionen är avslutad

Cobonit vann auktionen

Lyckå

Almunge, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

401 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?