Beskrivning

Jag säljer min lilla – men rymliga – segelbåt, med tillhörande båtvagn, till högstbjudande. Båten finns i Surte Motorbåtsklubbs låsta område och därför måste jag vara med när du ska titta på den. Jag själv bor i Göteborg.
Båten står påmastad i vagnen, vilket gör den enkel att sjösätta, i Göta Älv.
Bilder på uppställd båt och tom inredning är från i år. Bilder från sjösatt och inredd båt samt segling är äldre.

Båten
Båten är mycket lättseglad, styv och trygg. Den är 5,40 m (knappt 18 fot) och väger 800 kg, med halva vikten i fenkölen. Detta gör den betydligt styvare än till exempel Stortrissen. Tack vare ”Maxi-formen” är den troligen den rymligaste i denna storlek. Perfekt för upp till fyra personer.
Fyra personer sover gott på de mjuka dynorna. Unikt för just min båt är ett skott i förpiken, bakom vilket du kan stuva undan saker. Tack vare det plus alla förvaringsfack behöver segel, flytvästar och annat inte ligga framme. Hyllorna har bra plats för småsaker. Akterluckan har gott om plats för ankare, tampar, fendrar, bensindunk och liknande.
Sprayhood finns och pulpit fram och bak. Bommen är en revbar rullbom och sitter högt över huvudhöjd. Storsegelskotet är fäst på roderkulten, så sittbrunnen är därmed helt ren. Självlänsen fungerar bra även i hårt väder och gropig sjö.
Under alla dynor finns förvaringsfack med luckor. I ett av facken finns en smart plats för ett tvålågigt spritkök. Under sittbrunnen finns en rejäl utdragbar låda för mat och hushållsgrejor.
Jag har dragit 12 V el till lanternorna, rufflampa, bilradio, dubbelt cigguttag och en elpump med lång slang, som gett mig rinnande vatten från en 25 liters dunk. Dunk ingår inte.
Allt trä behöver ses över. Ruffluckorna fungerar, men ser inte roliga ut. Sittbrunnstrallen behöver också ses över, liksom de få trälisterna.
Här finns mycket information om modellen: http://www.monark.shivas.se
Surte Motorbåtsklubb är en mycket trevlig och billig båtklubb. Se https://surtemotorbatsklubb.se

Båtvagnen
Båtvagnen är en kraftig fyrhjulig med dragstång och handske för kula. Jag har haft vagnen uppställd på betongblock och därmed skonat däcken. Så alla däck är i bra skick och går runt.
Vagnen ska betraktas som en sjösättningsvagn, för klubbens ramp. Så vitt jag vet har vagnen bara körts inne på området och inte någon längre sträcka. Ska du göra det bör du kontrollera den noga.

Utrustning, fler bilder och svar på frågor
Ingen motor ingår. En fyra hästars med lång rigg fungerade fint för mig.
Jag kan mejla dig en lista på exakt vad som följer med båten. Inget är inköpt efter 2016. En del saker har jag i båten och en del hemma. I båten sådant som inte är känsligt, hemma främst segel och dynor.
Jag har även många fler bilder, både aktuella på båten som uppställd och från mina seglingar.
Det var ett tag sedan jag pysslade med båten, så jag reserverar mig för eventuella felskrivningar.
Köper du båten, så får du gärna rådfråga mig även efteråt.

Objektsnr 630597616

Visningar 117

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 2 maj 19:57

Segelbåt Monark 540 MiniMaxi Mini-Maxi Mini Maxi segel-båt segel båt

Utropspris

|0 Bud

11 000 kr

Slutar om

tramera

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 519 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?