Beskrivning

Auktionen avser:

Sex dekorativa blad i original ur den mycket sällsynta Gustav Vasas bibel som trycktes år 1540-41.

Bibeln innehåller ett 60-tal dekorativa träsnitt och dessa sex blad i auktionen har alla ett träsnitt som skildrar olika händelser i biblisk historia. När bibeln trycktes användes träblock med träsnitt som var skapade av dåtidens stora konstnärer bl.a. Lucas Cranach den äldre och Georg Lemberger.

Alla sex bladen är inramade i svarta ramar med plastglas.

Bladen är delvis beskurna, gulnade, har fläckar, något är lagat men med tanke på deras närmare 500 år är de i bra skick.

Bland de sex bladen finns även träsnittet med den mycket attraktiva och sällsynta "världskartan" som även är populär bland kartsamlare. Som på auktioner och i samlarkretsar brukar inbringa ett högt pris.
Det är så vitt känt den första i Sverige tryckta kartan år 1540-41. Den är placerad i Profeten Daniels Bok sjunde kapitlet

En mycket sällsynt del av det svenska kulturarvet.

Det är viktigt att du som köpare läser annonsen noga och vet vad du bjuder på och avser du inte att fullfölja affären så avstå vänligen från att lägga bud. Frakten ingår i köpet. Säljaren skickar som spårbart paket till ombud efter att betalning registrerats.

Objektsnr 630608315

Visningar 64

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 20 apr 12:41

Sex blad Gustav Vasas bibel i original, träsnitt bl.a. världskarta år 1540-41

Såld för

4 500 kr

Annonsen är avslutad

Såld med köp nu

Erik den XIV

Uppsala, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

404 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?