Beskrivning

Minnets stigar - En resa bland svenska kyrkogårdar, av Hans Hammarskiöld (foto) och Anita Theorell samt Per Wästberg (texter). En praktfullt producerad bok om ett mycket speciellt, men fängslande ämne…

Boken erhöll Augustpriset i kategorin facklitteratur år 2001 med följande jurymotivering: "På en rallarkyrkogård nära Abisko börjar den resa bland svenska kyrkogårdar som har resulterat i detta storverk. Författarna tyder knappt läsliga gravinskriptioner och lyfter fram otaliga människoöden ur glömskan. Boken är en påminnelse om alltings förgänglighet men också ett kulturhistoriskt ymnighetshorn, och fotografierna är fantastiska!"

Kyrkogårdarna är som historieböcker. Fängslande människoöden och gripande berättelser kommer emot oss genom stenarnas ord. I denna omfattande och unika skildring av svenska kyrkogårdar reser författarna Anita Theorell och Per Wästberg med fotografen Hans Hammarskiöld genom hela Sverige. De besöker hundratals begravningsplatser och möter olika traditioner och sedvänjor, de hittar egenartade gravmonument, vittrade stenar, enkla träkors och talande symboler. Resultatet är en spännande resa genom tid och rum.

Sex sidor med kartor samt ett tydligt register över de omskrivna objekten.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med vackra och stämningsfulla fotografier i färg – ofta lite lågmälda och grovkornigt återgivna – perfekt för en bok med detta ämne.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 235/178 mm
Ryggbredd ca 48 mm
Vikt ca 1520 gram
Sidantal 536
Foto Hans Hammarskiöld
Författare Anita Theorell och Per Wästberg
Förlag Bokförlaget Max Ström
Språk svenska
Utgivningsår 2001
ISBN 91-89204-24-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 632171461

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 11 maj 18:58

Minnets stigar - En resa bland svenska kyrkogårdar

Utropspris

|0 Bud

160 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 973 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?