Beskrivning

Mycket inspirerande och lärorik bok i nära nyskick av Claire Phoenix, vackert foto av Spike Powell och Glyn Barney. Se bifogade foton och bokbeskrivning nedan. Bokförlaget Natur och Kultur, inbunden, 112 sidor, Mått: 265x260x16 mm och vikt 840 g. ISBN 9127058638.

Bokbeskrivning:
En miniatyrträdgård skapad av amplar, lådor, korgar och krukor med spännande och vackra innehåll kan kanske vara något för den som inte har någon trädgård men gärna vill ha grönska och blommor omkring sig. 200 speciellt tagna färgbilder ger läsaren mängder av inspiration liksom de 30 individuella förslagen med var sitt eget "recept" och steg-för-steg-bilder. Överskådlig förteckning och beskrivning av lämpliga växter.

Författaren bjuder sina läsare på en mängd fantasifulla idéer där hon visar hur växter kombineras i ett spännande urval lådor, korgar, krukor och amplar av alla de former. Hon visar hur man på ett okonventionellt sätt kan använda sig av färg, struktur och form hos bladverk och blommor. Också speciellt väldoftande och till och med ätliga växter, som kryddväxter, tomater och jordgubbar finns med i hennes miniatyrträdgårdar. Dessutom finns här förslag till lättskötta blomsterkorgar och lådor som barn själva kan plantera och sköta om.

De många vackra färgbilderna öppnar läsarens ögon för växtkombinationer och placeringar liksom hur man kan utnyttja t ex väggytor.

Det finns också värdefulla råd och praktiska tips beträffande frösådd, växtnäring och olika typer av blomjord. Tydliga teckningar och steg-för-steg-bilder illustrerar.
Man tänker sig gärna att korgar och lådor bara hör sommarmånaderna till, men växternas färgglädje kan man njuta av året runt - från festliga jularrangemang i trätråg och härliga våruppsättningar genom sommarens rikedom till höstens lysande bladverk och glödande bär.

Claire Phoenix är journalist. Hon har specialiserat sig på att skriva om och fotografera hem och trädgårdar. Hon har varit redaktör på den engelska tidningen Woman och hennes artiklar återfinns regelbundet i ett antal kvalitetstidskrifter för hem och trädgård.

Köper du fler saker av mig vid samma tillfälle så ordnas självklart samfrakt om du vill, fraktkostnaden blir ju lägre och miljön mår lite bättre.

Objektsnr 631544029

Visningar 10

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 19:14

Trädgård i korg och låda

Utropspris

|0 Bud

50 kr

Slutar om

Råda15

Lidköping, Sverige

5.0

Råda15

Verifierad

76 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?