Beskrivning

Programblad för stockholmsuppsättningen av Skruven är lös, den första revyn med Galenskaparna och After Shave. Premiären ägde rum den 22 mars 1983 på Södra Teatern.

Storlek: 21 x 14,5 cm. 10 sidor. Nyskick/mint condition.

Fri frakt! Vi skickar programbladet inom 14 dagar efter mottagen betalning. (Troligtvis blir det snabbare än så, men det är bra att ha lite marginal.)

Om Skruven är lös

Anders Eriksson tar 10 000 kronor av sina personliga besparingar och hyr Stenhammarsalen för att det sceniska experimentet mellan hattbytartrion från Trollhättan och barbershopkvartetten från Chalmers ska kunna bli av. ”En god investering”, har han konstaterat i efterhand.

Galenskaparna och After Shave planerar endast fyra föreställningar, men publiken strömmar till och recensenterna applåderar. Vips blir det ytterligare 31 revykvällar med allt från kanariefågel­träning och striptease till sånger om politik­ och konsumtions­hysteri. Det mest kända numret i Skruven är lös är dock kanske After Shaves parad­sång Bara sport där kvartetten stämsjunger Claes Erikssons tungvrickartext till sportradions signaturmelodi.

Upp till Stockholm och erövra världen är planen, men att slå där visar sig vara svårt. Det är glest i salongen på Södra Teatern och recensionerna i huvudstadspressen är föga smickrande: ”Att ensemblen sedan varken kan sjunga eller agera och dessutom saknar försonande personlig utstrålning gör inte saken bättre”. Efter endast åtta föreställningar i Stockholm flyttas Skruven är lös till Sagateatern i Trollhättan – och på hemmaplan går det bättre igen.

Skruven är lös blir den första revyn i en triptyk med Träsmak (1983) och Cyklar (1985) som uppföljare.

Objektnr 472309298

Visningar 919

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Programblad - Skruven är lös, Galenskaparna och After Shave, Stockholm (1983)

Pris

90 kr

Kulturtuben

Göteborg, Sverige

5.0

Kulturtuben

Företag

Toppsäljare

566 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?