Beskrivning

SVECIA ANTIQUA ET HODIERNA DEL 1-3 • ERIK DAHLBERG • HISTORISKT PLANSCHVERK • 1924 ÅRS UTGÅVA • BIBLIOTEKSINBUNDEN i FINT SKICK !!!

Ett omfattande och rikt illustrerat planschverk, del 1-3 i två stora volymer i tvärformat, med avbildade koppargravyrer över stormaktstidens Sverige på 1600-talet. 150 sidor inledande text i del 1 om verkets uppkomst. Publicerades första gången 1667.

Denna upplaga utgiven 1924 av Wahlström & Widstrands Förlag, tryckt hos Isaac Marcus Boktryckeri AB i Stockholm.

SKICK: Folianterna är hundraåriga makulerade biblioteksexemplar i gott skick men med en del spår av hantering. Biblioteksinbundna med pärmar av tåligt brunt konstläder. Nedtill på bokryggarna märkta med Nc Ref (se bild 2). Svaga biblioteksstämplar på första bladet och på insidan av bakre pärmen samt några diskreta biblioteksnoteringar i blyerts. Blad 2 i första delen är nedtill i högra hörnet mycket diskret och sakkunnigt förstärkt med boktejp, men där finns inga revor, bladet är endast lätt skrynklat. Flera planscher är delvis invikta då de är extra stora, såsom t.ex. vyn över STOKHOLMIA. Den är förstärkt nedtill med boktejp, då den är lite ojämn i nederkanten (men inga riss). De invikta bladen har en liten diskret sidomarkering med blyerts upptill i högra hörnet. Båda volymerna har en del sidor med svaga fuktfläckar och lite "vågighet" upptill och några sidor är lätt skrynklade, men själva bildytorna är rena och jämna. Ett blad i del 2 är löst och har några små revor i överkanten. Inlagan är lätt gulnad av ålder. För övrigt är böckerna mycket jämna och fina. Flera bilder kan skickas, om så önskas.

MÅTT: två volymer som vardera mäter 34 x 42 x 5,5 cm

VIKT: sammanlagt över 10 kg

Packas väl och skickas spårbart samt försäkrat

Objektsnr 628942840

Visningar 136

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 2 maj 20:13

SVECIA ANTIQUA ET HODIERNA DEL 1-3 • ERIK DAHLBERG • PLANSCHVERK 1924 ÅRS UTGÅVA

Pris

1 200 kr

Slutar om

tuttovabene

Trollhättan, Sverige

5.0

tuttovabene

Verifierad

Toppsäljare

211 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?