Beskrivning

Jag säjer, (i olika auktioner), ett antal böcker/PRAKTVERK om ARKITEKTONISKA MÄSTERVERK I SVERIGE - Arkitektur/historia/kultur, (bild 10).
Jag SAMFRAKTAR.

Här, (i denna auktion) - "BIBY - ETT FIDEIKOMMISS BERÄTTAR" av Anna-Sophia von Celsing & Rebecka Millhagen Adelswärd, (redaktörer) och Dick Norberg, (foto och form). Vacker bok i oläst/NYSKICK. Inbunden med märkband och skyddsomslag. 359 sidor.

.
Detta är historien om Biby i Sörmland, en av Sveriges mest fascinerande och samtidigt med okända herrgårdsmiljöer. Biby har nära kommit att förknippas med den enastående osmansk-turkiska 1700-talssamling som hemfördes till Sverige av bröderna Gustaf och Ulric Celsing, svenska sändebud i Konstantinopel. År 1788 instiftade de godset med inventarier och samlingar som ett fideikommiss inom ätten Celsing.

När en avveckling av fideikommisset nu sker går den sällsamma värld som var Biby förlorad. En omfattande dokumentation av miljön och beskrivningarna av samlingarna och deras ägare har därför kommit till stånd.

I denna bok skildrar ett stort antal forskare godsets och fideikommissets spännande historia med utgångspunkt i de innehållsrika gårds-, familje- och beskickningsarkiven.

Fotografen Dick Norberg har porträtterat Biby in i minsta detalj, från byggnaderna och herrgårdsanläggningarna till inredningarna och den stora konstsamlingen, biblioteket och klädkammaren.

En tankeväckande skildring av en unik kulturmiljö.


.

Titta gärna på mina andra auktioner med konst, design och angränsande ämnesområden.

Betalning via TRADERABETALNING. Jag packar väl, ansvaret hos fraktbolaget när jag lämnat. Hos Schenker kan du följa försändelsen via internet.

SAMFRAKT vid köp av flera objekt. Förmånligt med Schenker vid köp av flera böcker.

FOREGIN BUYERS - Other shipping costs

Objektsnr 630522463

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 21:50

von Celsing & Millhagen & Norberg: BIBY - ETT FIDEIKOMMISS BERÄTTAR. NYSKICK

Slutpris

|

129 kr

Auktionen är avslutad

Skanskaland vann auktionen

zmxn

Ydre, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 964 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?