Beskrivning

3 st pocketböcker i fint skick.

1. Jag säger godmorgon till mig själv : singel - en modern livsstil
av Jaeggi, Eva

Att leva ensam - det är drömmen att få leva helt efter egen vilja, utifrån sina egna behov och i egen regi! Men det är också skräckvisionen om social isolering och ensamhet. Vad är det då som gör att så många finner singellivet så tilltalande? En som försökt hitta svaret på den frågan är psykologen och psykoterapeuten Eva Jaeggi. I månadslånga undersökningar och ett stort antal intervjuer har hon tittat på för- och nackdelarna i denna nya livsstil.
Den som lever ensam måste tycka om sig själv, måste kunna koppla av i sin ensamhet, hon måste ha många intressen, kontakt med världen utanför, ett nätverk av nära och pålitliga vänner. Den som lever ensam kan, på gott eller ont, inte finna sin trygghet genom en självklar plats i familjelivet. Hon måste kunna organisera sitt liv med de fria kvällarna, helgerna, semestern...

En bok för den som lever ensam, men också en bok för de många som funderar på hur de ska inrätta sina liv.

2. Nära främlingar : Om relationen mellan man och kvinna
av Lillian B Rubin

Nära främlingar är en bok för varje man och kvinna som längtar efter ett närmare och innerligare förhållande till sin partner. I många år har socialpsykologen och psykoterapeuten Lillian B Rubin forskat kring familje- och parförhållanden. I levande intervjuer och dialoger visar hon hur främmande vi kan vara för varandra trots att vi lever nära samman.

Mot bakgrund av den senaste tidens psykologiska och sociologiska kvinnoforskning om barndomen hjälper oss Lillian B Rubin att nå fram till en ny förståelse av orsakerna till detta främlingskap. Pojkar och flickor måste frigöra sig från samma bakgrund - att i första hand vara uppfostrade av kvinnor - på olika sätt just för att de är av olika kön. Som vuxna påverkar det deras förmåga till intimitet, sexualitet, arbete och föräldraskap. Att tillägna sig dessa insikter är första steget på vägen mot en sann förståelse av partnern och mot ett föräldraskap som kan bespara barnen många av de konflikter som vi själva mött.

3. Döden är livsviktig : Om livet, döden och livet efter döden
av Elisabeth Kübler-Ross

Detta är Elisabeth Kübler-Ross' mest personliga bok. Hon berättar här om några av de nyckelepisoder i sitt liv som gjort henne till pionjär inom vården av döende och ger inblickar i sitt arbete med döende barn genom gripande och numera klassiska fallbeskrivningar. Hon beskriver också några av sina egna nära-dödenupplevelser och anda andliga upplevelser som gjort henne övertygad om att livet fortsätter efter döden.

Verklighetsbaserade berättelser som ger Tröst att vi ska ses igen efter döden.
Trevligt skriven baserad på gripande verkliga möten med människor och deras upplevelser.

Jag samfraktar - titta på mina andra auktioner

Objektsnr 631333505

Visningar 16

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 16:06

3 st pocket om Psykologi Reinkarnation & tidigare liv

Utropspris

|0 Bud

60 kr

Slutar om

Maria04

Harplinge, Sverige

5.0

Maria04

Verifierad

Toppsäljare

2 132 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?