Beskrivning

Bygden Där Vinden Vände - Människor och natur i ett levande odlingslandskap, av Peter Gerdehag och Mårten Aronsson

Årets Pandabok år 2000!

(Årets Pandabok är ett svenskt litterärt och fotografiskt pris som har utdelats av Världsnaturfonden, WWF, sedan 1972. Priset delas ut av kung Carl XVI Gustaf till den bok som man anser har den bästa naturskildringen i ord och bild).

Bygden där vinden vände är en historia i ord och bild om Bråbygden, där människorna tagit saken i egna händer och förvandlat en avfolkningsbygd till en inflyttningsbygd och gör kraftfulla insatser för det levande landskapet och den biologiska mångfalden.

Här får du möta ett landskap som under nästan tusen år fått sin prägel av betande, trampande, gödslande och nötande kreatur - de aktörer som skapar det pastorala beteslandskapet. Det landskap som mer än något annat bär på människornas historia i vårt land och som på köpet bjuder på en oöverträffad biologisk mångfald av växter och djur. Du får också möta bygdens människor.

Bråbygden sjuder av liv tack vare sina invandrare, nybyggare och nytänkare, och har blivit något så ovanligt som en skogsbygd dit unga barnfamiljer står på kö för att få köpa hus, och där medelåldern bara är 31 år! Bygden där vinden vände är en positiv och framåtsyftande bok för både entusiaster och tvivlare!

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick med endast ett ringa slitage på omslagets kanter. Boken är rikligt illustrerad med fotografier i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/245 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 1045 gram
Sidantal 191
Författare Peter Gerdehag och Mårten Aronsson
Förlag Bokförlaget Prisma
Språk svenska
Utgivningsår 1999
ISBN 91-518-3684-X

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630483832

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:06

Bygden där vinden vände – vacker naturfotobok

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?