Beskrivning

Erik och Sigvard – men sen då? Folk och fä på tröskeln till 2000-talet, av Stefan Edman och Torsten Axelsson

"Di stressade inte så mö't för i ti'a!" Boken är ett reportage, en "ögonblicksskildring" från två gårdar i Småland. Minns du TV-programmen med Erik och Sigvard? Krutgubbarna som lever nära naturen på sin lilla gård i Småland?

I den här boken får du träffa dem igen – i bild och text under ett helt solvarv! Tillsammans med hästen Donna på åkern och i skogen. På braxenfiske en tidig morgon vid Lillesjön. Och under kluriga, filosofiska "lustvandringar" till deras blomsterdoftande ängar och hagar. Boken frågar sig också vad som skall hända när Erik och Sigvard och alla andra kämpande äldre småbönder en dag lägger av. Vem tar över odlingslandskapet då? Den mörka, sura barrskogen kanske? Med stickiga grandungar i blomsterbackarna? Eller vågar vi trots allt hoppas på en yngre generation bönder med intresse att vårda de vackra, ljus bygderna?

I boken reser vi vidare till Birger och Carina och deras tre barn på gården Leaskog. En familj som älskar djur och natur. Och som representerar 2000-talets självklara "miljöjordbruk" med omsorg om mullen, djuren och landskapets biologiska mångfald. Vi följer dem från morgonmjölkningen till sena aftontimman. "Erik och Sigvard – men sen då?" ger kunskaper och upplevelser och lockar till både diskussioner och egna strövtåg i markerna. "Det har varit mycket spännande att få följa er under ett helt år. I arbetet med djuren, i skogen och på åkrarna. I funderingar om naturen, livet och framtiden. Boken är ju ett reportage, en "ögonblicksskildring" från era två gårdar i Småland. Men den vill samtidigt vara en hyllning till alla dem bland Sveriges lantbrukare som – ofta i stor möda – vårdar sig om ett artrikt landskap och en miljövänlig matproduktion." En bok att läsa själv och att ge sina bästa vänner i present.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med härliga fotografier i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 303/228 m
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 885 gram
Sidantal 127
Författare Stefan Edman och Torsten Axelsson
Förlag Gullers
Utgivningsår 1996
Språk svenska
ISBN 91-88238-25-3

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630483921

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:07

Erik och Sigvard – men sen då? Folk och fä på tröskeln till 2000-talet

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?