Beskrivning

Kor - en kärlekshistoria, av Åsa Ottosson och Mats Ottosson samt med fotografier av Roine Magnusson

”En fantastisk bok om… kor! En av de häftigaste coffee table books som publicerades i Sverige under 2011” (enligt min mening).

”Vi blev ihop för tio tusen år sedan - korna och vi människor. Sedan dess har de fött oss, stött oss och hållit oss sällskap. Men nu är de på väg att försvinna ur vårt synfält. Kor - en kärlekshistoria är boken som lyfter fram dem i rampljuset igen. Konstnärligt foto och texter om människor som ser kor, umgås med kor, älskar kor, och minns kor. Det här är en bok som handlar om kor och människor. Men mest om kor. De har erbjudit oss sina tjänster i nästan tiotusen år, fött oss, stött oss, hållit oss sällskap. Det minsta vi kan göra i gengäld är att se dem”.

En röst om boken: Är du korädd? Det är inte jag. Denna underbart vackra soffbordsbok blev utnämnd till Årets Pandabok 2012 av Världsnaturfonden *) och jag blir bara så lycklig när jag bläddrar i den. Fullspäckad med vackra fotografier och fina akvareller ger den mig en känsla av lycka och vemod, för det finns inte så många kor kvar häromkring. Har inte läst den från pärm till pärm än. Men det kommer jag göra - hur skulle jag nånsin kunna låta bli att läsa en bok där första kapitlet heter - Är det inte ensamt i Stockholm, utan kor?

*) Juryns motivering: "Kor – en kärlekshistoria ger oss alla en inblick i ett av vårt lands mest uppskattade och viktiga kulturarv – kossornas och människornas värld i skön förening. Boken rymmer allt: förföriskt foto, vackra illustrationer, välskrivna texter som lekfullt blandar fakta, dikter, kärlek och allvar till en oemotståndlig helhet."

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fantastiska fotografier i färg.

Här kommer detaljerna:

Bredd/höjd ca 250/290 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 1500 gram
Sidantal 225
Författare Åsa Ottosson och Mats Ottosson
Förlag Gullers
Språk svenska
Utgivningsår 2011
ISBN 91-85957-13-2

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630483950

Visningar 40

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:08

KOR – en kärlekshistoria

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

Någon annan har föreslagit 110 kr.

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?