Beskrivning

Smultronboda - Att leva nära naturen och fåren, bruka jorden och skapa lokalt mathantverk av lamm, av Eva Johansson (text) och Rolf Andersson (foto)

Längst upp i Smålands nordöstra hörn driver Eva Lis och Krister Mattsson fårgården Smultronboda i Stora Björka by. Det är en gammal gård med rötter långt bak i medeltiden, med gamla traditioner som övergått i modernt liv. Att bara föda upp får räcker inte idag. Numera finns både gårdsbutik och kafé på Smultronboda.

”För oss är det viktigt att de produkter vi säljer ska ha sin bäring i vårt eget matarv med influenser från de nya mattraditioner som varje generation skapar. Det är ett slit varje dag, men värt det. Och vi kan arbeta i vår egen takt, utan stress. Visst jobbar vi på ett gammaldags vis, man kan automatisera mer, men vi har valt att inte göra det.”

Fotografen Rolf Andersson och journalisten Eva Johansson berättar i bild och text om fårgården Smultronboda, om fårskötsel och livet på gården. Smultronboda bjuder på sina bästa lammrecept för varje årstid.

Följ med till Smultronboda!

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Den är rikligt illustrerad med fina fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 257/197 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 845 gram
Sidantal 196
Författare Anders Fahlbeck
Förlag Position förlag
Utgivningsår 2012
Språk svenska
ISBN 91-9770884-5

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630483998

Visningar 23

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:08

Smultronboda - Att leva nära naturen och fåren, bruka jorden…

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen