Beskrivning

Stockholmskartor, av Nils-Erik Landell

Boken innehåller 135 stockholmskartor, med förklarande text, från 1500-talet fram till 1940-talet.

"Längst in i Kungsklippan öppnar sig plötsligt salar med miljontals kartor. Här ligger M 6. Beteckningen för tankarna till en hemlig underrättelsetjänst. Underrättelser om flydda tider. Hemliga ingångar till fjärran landskap."

Så inleder Nils-Erik Landell sin bok Stockholmskartor.

Här finns kartor från tidernas begynnelse fram till 1600-talet när Stockholm utvecklas till stormaktsstad. Här finns mängder av detaljkartor från 1700-talets livsnjutande sekel när då naturen skulle nyttiggöras i stora trädgårdar och exotiska odlingar. Där finns kartan över Tegnérlunden med hampstamp och sädeskvarn. Där finns den kristallklart tecknade och kolorerade kartan över kvarteret Fatbursholmen vid Fatburssjön. Idag är hela sjön försvunnen men minnet av den dröjer sig kvar i Fatbursparken.

Nils-Erik Landell låter kartorna växa fram i takt med staden. Här träder det nya Stockholm fram under 1880-talet då esplanader byggs för luft och ljus. Han låter oss möta funktionalisternas glatt färggranna kartor från 1930- och 40-talen. En omväxlande stad som vuxit fram i samspel med bergen och vattnen.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Den är mycket rikligt illustrerad med praktfulla reproduktioner i färg som ofta är heltäckande över de stora sidorna. Boken kommer i en kassett. Kasetten har en del svaga märken på pärmarna.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 380/302 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Total vikt med kassett ca 2515 gram
Sidantal 143
Författare Nils-Erik Landell
Förlag Rabén & Sjögren
Språk svenska
Utgivningsår 1992
ISBN 91-29-61681-6

Porto:Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Böckerna kommer att bli mycket väl emballerade. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630303640

Visningar 15

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 22 apr 18:09

Stockholmskartor

Utropspris

|0 Bud

320 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?