Beskrivning

Tourister - Klassiska författare på resa, av Ingegerd Bodner Granberg och Marianne Enge Swartz

Vad är en Tourist? frågar Carl Jonas Love Almqvist under en reportageresa år 1840 då han var utsänd bl.a. till Paris. Han ger själv svaret att en 'tourist' är en person som upptäcker, kartlägger och förmedlar upplevelser som är honom helt nya. En bra tourist kan närmast liknas vid en kåserande journalist som gör privata nya upptäckter och förmedlar dem vidare som uppskattad krönikör till vars och ens speciella läsekrets.

Många svenska författare har i brev och böcker tagit på sig en liknande uppgift - och lyckats underbart väl. Det är sådana upptäckter den här boken vill förmedla, författad alltså av tretton svenska klassiker som 'tourister'. Fem kvinnor och åtta män - den äldsta född 1688 och den yngsta 1931 - upptäcker exotismen i hembygden eller påminns om vardagen i Sverige när de besöker exotiska länder.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. På omslagets baksida finns en svag fläck. Boken är illustrerad med svartvita fotografier och reproduktioner.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 217/160 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 435 gram
Sidantal 181
Författare Ingegerd Bodner Granberg och Marianne Enge Swartz
Förlag Carlssons Bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 2006
ISBN 91-7203-791-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630394833

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 23 apr 16:58

Tourister - Klassiska författare på resa

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?