Beskrivning

Svenska upptäckare, av Tord Wallström

En av de första svenska upptäckare vi känner till namnet hette Gardar Svavarsson och var en viking som blåste ur kurs norr om Skottland och hamnade på en stor ö, där han stannade över vintern: det var Island och tiden var 860-talet.

Svenskarna blev ett resande folk och förmodligen har ingen nation i förhållande till sin folkmängd lämnat större bidrag än vi till världens utforskning.

Tord Wallströms SVENSKA UPPTÄCKARE är den första beskrivningen av den svenska upptäcktshistorien från Gardar Svavarsson till Bengt Danielsson. I tolv kapitel skildras alla de stora svenska upptäckarna och de berömda svenska upptäcktsfärderna: Per Lindeströms resa till Nya Sverige, Sven Waxells färd genom Sibirien till Alaska, Peter Forsskåls ödesdigra vandring in i det vilda Jemen och Linné-lärjungarna Daniel Solanders, Anders Sparrmans och Carl Peter Thunbergs äventyr i Sydafrika, Söderhavet och Japan.

Den inbundna boken (klotband) i förlagets dekorerade pärmar (konstläderband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Det finns en reva i omslaget vid främre pärmkanten som bokens nye ägare elegant kan snygga till med en bit tejp på baksidan. Boken är mycket rikligt illustrerad med fin fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt samt kartor i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 293/220 mm
Ryggbredd ca 28 mm
Vikt ca 1595 gram
Sidantal 95
Författare Tord Wallström
Förlag Bokförlaget Bra Böcker
Utgivningsår 1983
Språk svenska
ISBN 91-37-07190-4

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630394927

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 23 apr 16:59

Svenska upptäckare

Slutpris

|

60 kr

Auktionen är avslutad

Launo vann auktionen

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?