Beskrivning

The Soul of Stockholm (detta är den engelskspråkiga utgåvan av den omtyckta boken ”Stockholms själ”). En vacker fotobok om Stockholm med härliga texter av 7 kända skriftställare

Ingalill Snitt, den fotograf som stod för bilderna i Det svenska rummet, levde i Stockholm under ett helt år för att fånga stadens själ, Stockholm i våra hjärtan. Erland Josephson beskriver i sitt kapitel på ett underbart ömsint sätt hur fåfäng och svår en sådan jakt kan vara; Per Wästberg rör sig på de många vattenvägarna som präglar staden; Marianne Råberg tecknar årsringarna i historiens synliga spår; Björn Ranelid berättar sanna historier om människor i parker och koloniområden; Ralph Edenheim flyttar läsaren tillbaka till 1700-talet och ger en illusorisk bild av besök i stadens palats och herrgårdar, interiörer som existerar än idag; Marita Jonsson har hittat till de traditionella hantverk som fortfarande blomstrar, bl a tapettryck på Långholmen, sidenväveri och glasmästeri på Söder; ur sitt perspektiv som invandrare utforskar Theodor Kallifatides stadens mötesplatser.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är magnifikt illustrerad med vackra Stockholmsfotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 255/260 mm
Ryggbredd ca 27 mm
Vikt ca 1090 gram
Sidantal 192
Författare Erland Josephson, Per Wästberg, Marianne Råberg, Ralph Edenheim, Björn Ranelid, Marita Jonsson och Theodor Kallifatides
Foto Ingalill Snitt
Förlag Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår 2001
Språk engelska
ISBN 91-0-056990-9

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632801191

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:33

The Soul of Stockholm – Stockholms själ

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 972 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?