Beskrivning

Utposter - Svenska fyrplatser med logi, av Pippi Engstedt – Boken ingår i en serie av intressanta böcker som kallas ”Utmärkta resmål”

Allteftersom Sveriges fyrar har automatiserats och inte längre behöver personal som sköter om dem, har många fyrvaktarbostäder gjorts om till övernattningsställen för tillfälliga besökare. Utposter - svenska fyrplatser med logi är en guidebok om ett tjugotal svenska fyrplatser där det är möjligt att övernatta i denna mytomspunna och äventyrliga värld. Många ligger så pass isolerat att det krävs en övernattning för att komma dit och är omgivna av naturreservat eller nationalparker.

Resan till utposterna börjar vid Väderöarna i nordväst, går sedan via landets sydligaste punkt vid fyren Smygehuk, vidare till Sveriges sydöstligaste hörn och Utklippans fyrplats. En natt tillbringas på Sveriges mest isolerade ö Gotska Sandön. Resan avslutas i norr vid Rödkallens fyr utanför Luleå. Alla platser ligger i havsbandet med utsikt över horisonten.

Den häftade boken (s k danskt band) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är förlagsny! Boken är mycket rikligt illustrerad med fina fotografier i färg av de omskrivna fyrarna – såväl exteriört som interiört. Översiktskarta och register.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 210/173 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 560 gram
Sidantal 191
Författare Pippi Engstedt
Förlag Bokförlaget Arena
Språk svenska
Utgivningsår 2007
ISBN 91-7843-233-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632990086

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 17:50

Utposter Svenska fyrplatser med logi - ur serien Utmärkta resmål – Förlagsny bok

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

Någon annan har föreslagit 105 kr.

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 974 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?