Beskrivning

* Filmen är ny och inplastad och ligger i en DVD-ask
* Speltid: 46 min.
* Svensk text.
* Dvdn innehåller en digital kopia av filmen som kan kopieras ochses på dator eller mobil..

Turkiet / Travel guide

Vår guide Justine Shapiro tar oss på en resa genom Turkiet, ettland inklämt mittemellan Europa på ena sidan och Mellanöstern ochAsien på andra sidan.

Vi börjar vår resa i Ephesus imponerande ruiner från ca 700 f kroch som under romartiden var en stark och inflytesrik stad. Vifortsätter vidare till kuststaden fethiye där vi tar båt tillOlympos. Väl framme i Olympos spenderar vi natten utomhus i ettträdhus i Kadir's. Kadir's är startpunkten om man som vi villbesöka naturfenomenet Chimera - de eviga flammorna.

Vidare från Olympos tar vi oss med buss till historiskaottomanska staden Safranbolu, som var centrum för saffransodlingenoch en betydelsefull handelsplats. Safranbolu är idag en del avvärldsarvet. Här prutar vi med de lokala handlarna på marknaden föratt sedan avsluta med ett turkiskt bad.

Efter denna upplevelse tar vi oss åter med buss vidare sydösttill Goreme, hjärtat av Cappadocia. Regionen var en av de förstamed en kristen befolkning och byarna innan dess var byggda avTroglodyterna, ett grottfolk som borrade in sig i bergen för attbygga sina hus och heliga platser. Deras bostäder kunde härbärgerahundratusentals människor under jorden i månader.

Vi blir inbjudna till ett traditionellt bröllop och innanceremonin börjar får vår guide och de andra bröllopsgästerna sinahänder och fötter dekorerade med henna enligt lokal tradition.Efter att männen dansat förn att fira bröllopet, samlas kvinnorna iett närliggande hus för de traditionella gåvorna av pengar ochhonung till det nygifta paret.

Efter att ha dansat färdigt på bröllopet fortsätter vår guidetill en lokal mattförsäljare som lär ut det viktigaste att tänka pånär man skall inhandla en kvalitetsmatta. Vi fortsätter sedanvästerut till Nemrut Dagi där en för-romersk kung placerade enkolossal staty av sig själv och de dåtida gudarna på bergetssluttning.

Avslutningsvis far vi till Svarta Haveta kust och den avlägsnastaden Artvin som ligger vid foten av Kacharberget. Staden firarsin årliga festival som varar i fyra dagar, där tjurfäktning är enviktig del av firandet.

Upplev:
Ephesus
Fethiye
Olympos
Safranbolu
Goreme
Cappadocia
Nemrut Dagi
Svarta Havet
Kacharbergen

Språk: engelska
Textning: svenska

Bildformat: 1.78:1 Anamorphic Widescreen
Region: 2
Ljudformat: Dolby Digital 2.0

Längd: 46 min

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish ellerPayson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektsnr 627356059

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 18 apr 11:17

Turkiet - Travel guide -Turkiets sevärdheter/NY DVD <----

Pris

60 kr
Annonsen är avslutad

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 533 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?